Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Злото в лазерните проектори

Технологиите стават все по-опасни за здравето, най-вече за нервната система, съществена част от която са очите. Повечето от проблемите на очи, нервна система, сън, са свързани с вълка, който сме вкарали в кошарката си. С фалшивата светлина.
Но не само очите, защото ние усещаме светлината и с кожата, най-вече нейните инфрачервени (ИЧ) честоти, които все повече липсват. Без ИЧ, човек боледува, спи лошо, има депресия и паник атаки. Особено това е така откак забраниха истинските лампи, с реална лъчиста енергия.
С появата на LED телевизори, монитори, лаптопи и смартфони, измеренията на полезните лъчения придобиха бедствени измерения. Всъщност, терористични. Технологичните монополи се превърнаха в един терор, прикриват от лъжливи медии и платени келеши, които за една геймърска мишка, могат и майка си да продадат.
LED е бич за човешката психика. CCFL бяха къде по-човечни, естествени, с натурални параметри.
Единствено пристанище за правилната светлина остана метал-халогенът в проекторите.
Но ето, че вече атакуват и него, с много модерните, уж ултра ярки и вечни (нямащи нужда от замаяна на лампата) лазерни проектори.
Какво всъщност е лазерен проектор? Поредната анти-човешка светлина.
Син лазер (светодиод в действителност), лъжливо светещ през различни луминофорни фосфори. Нещо като LED лампата, в основата на която също има нечовешка синя светлина.
Дори в китайски сайт за сини светодиодни лазери, точно и ясно е споменато, че те увреждат зрението.
И така, "лазерният" проектор е поредното наказание за човешкото зрение и нервна система. Не се лъжете, ще ви наиграят.
Последният добър, човешки монитор е този.
Добри метал-халогени проектори в момента се намират на отлични цени. Препоръчвам Optoma, има и късофокусни модели. Acer и Benq имат Flicker Free модели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни