Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

HP Zbook 15 - максимален ъпгрейд с MXM видеокарта

 

Това е HP ZBook 15 G1, на практика същият като G2. И то в най-слабата си конфигурация, с двуядрен процесор. Когато фабрично е с QM процесор, тогава има още два слота за памет, които тук не са монтирани. Но дори и в най-слабата си модификация, този лаптоп е титан.
Уникалното за този модел е MXM слотът за видеокарта. Още по-чудното е, че всичко е стандартно и няма проблеми за модернизация, като например при DELL или Lenovo. 
Вижте видео как на старият модел му поставят много по-модерната Quadro M2000m, с която вече си е сериозна бързачка. Тази карта е аналог на приличната игрова GTX 960M с 640 Cuda ядра. Би могло да се опита и с P2000m, където вече става самолет. 
Предвид, че HP ZBook G1/G2 са последните с незапоен към дъното CPU (тоест има слот за смана с друг), след такава модернизация, те стават къде по-добри от по-новите модели. 
За едни никакви пари, в чудно състояние, с ултра-скъпия оригинален адаптер и оригинална топ батерия, много вкусна цена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни