Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Войната на BIOS, OS, хардуерно и софтуерно ниво

Подмолната, най-подлата, Войната на войните, вече тече и на компютърно ниво. На ниво хардуер.
Първо се загризаха Intel и Apple, и оттам, забравете за поддръжка на старият си Intel базиран Apple.
Ново 20 e BIOS войната на различни платформи и производители, които не са определили дали ще играят в Суперлигата на истинските технологии или ще се мазнят на глобалната IT мафия.
Слагате нови BIOS и компютъра или лаптопа умира, масово е случва. Или пък не слагате, а Microsoft слага насилствено някакъв ъпдейт, и компютъра пак умира.
За да не участвате в тези глобални хардуерни войни, ползвайте изпитани стари машини, на основата на работна станция.
Моята рецепта е достатъчно мощната Sandy Bridge платформа, Windows 7, а защо не и Linux Ubuntu, че най-лесен. Винаги пазете един стар лаптоп за резерва. Обвит в алуминиево фолио и с изключен WiFi (задължително хардуерен бутон за това), или направо махнете модула, че има в него и GPS, който не подлежи на контрол, даже и без ток. Не се оставяйте да бъдете излъгани да обновявате драйвери.
Според теория на конспирациите, много компютри, лаптопи, OS, Интернет, ще бъдат нулирани временно, а после ще станат прозорец, портал към Истината. 
За да не стане това IT-гигантите могат да убият по-новите поколения машини, в което това е предвидено. Същото е като американските военни самолети, които ако нападнат САЩ, ще бъдат самовзривени, самоблъснати в земната плоска твърд.
Русия отдавна се опитва да се освободи от хватката на Intel и на глобалният ваксинатор Били Цайса, който сам си правеше вируси и червеи, а оттам вгради в OS и начин за мониторинг и контрол, включително и хардуерно самоубийство на машините. Затова напоследък големите производители и големи модели, ни в клин, ни в ръкав пуснаха критични BIOS обновявания, след години забвение. 
Пазете информацията си, нищо чудно да плъзнат вируси, които да ви я откраднат, криптират или направо изтрият. Пръв повей за това са горящите "облачни" сървъри по света.
Абсолютно защитени от магарии на всякакво ниво, или поне по-защитени от другите са японските Panasonic Toughbook. Колкото до топ машини от висок клас, HP, които вече си проведоха гражданската война, мисля, че имат начин за противодействие.
Спокич, това е само конспирация, живеем в прекрасен и свободен свят, в който няма насилствени неща, всички ходим с открити лица и пътуваме до Занзибар, когато си искаме, за да хапваме папая и задушени прилепи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни