Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Новият Работен Ред

Пазарът на труда е в кома. Това вече не е пазар, а базар, с много условности, неясноти, фатки, чалъми и неформални адаптации, към новият работен ред. 
Много професии вече са история, нямат перспектива, ще ги гледаме в бъдеще с носталгия по стари филми, сериали и исторически романи за банкери, милионери и пеещи проститутки.  Мъртви са вече хотелиерството, биг брадър кулинарията, сватбената фотография, курвенделския "песнопой", фитнес инструкторството... аниматор, барман, счетоводител, пуяк в банка, секретарка с къса поличка и дантелени гащички, футболист с бръснато дупенце, респект милиционер с чифте пищофи на тлъст тумбак, данъчен рекетьор, квартална стилистка, мисир журналист.
Други призвания като фермерство, чобанство, пост-маскатичен терапевт ги очаква славно бъдеще. Бъдещето не е само в якото бачкаторство, а в уникалното, в творческото, в аналитичносто. Папагали, плагиати, имитатори няма да има. Ще се търсят истински, а не пишман инженери, лечители, а не фармацевтични мафиоти, учители с личностен пример, а не декларатори на дезинформационна помия.
Жените ще имат призвание да са Майки, Вдъхновителки, Феи, а не чекнещи се, изрусени, тунинговани пачаври. Мъж ще е този, който цепи Реалността с Дела и Чест, а не с квартална философия и драматичен алкохолизъм.  
По някаква невероятна случайност, този свят се оказа, че е проектиран за мен и за вас, моите фенове, читатели, приятели. Имам най-актуалната професия в момента, тази на водач, Ментор, Далай RAM-а в новата реалност. От моята камбанария виждам отлично апокалиптичните вълни на промяната, както никой друг, с никоя друга професия.
12 години подбирам, тествам, анализирам, натопорчвам с нови компоненти, най-професионалните компютри, лаптопи и монитор, за да могат хората да работят с тях у дома. Стойностните Хора, в своя стойностен Дом. Да творят, не да робот-ят. Защото творчеството е кеф, не хартийки за боклуци в мола или амазоня.
Доскоро, в този фиктивен стар свят, който се срина като кула от карти, при първото кухване на фалшив вирус, работата ми бе едва ли не клошарство. Стари машини, евтини, ненужни? В действителност творчеството ми, кефът е свързан със скъпи като клас и изработка машини, които за мнозина бе абсурдно да ползват у дома. Абсурдна мощ у дома, абсурдната философия на "киселото грозде".
Защо стара супер машина? Та нали работодателят, с неограничените си финанси, големите офиси ще осигури най-новите машини?
Илюзиите умряха, също като жива среща, след запознанство в Тиндър. Дойдоха времената, в които да работиш у дома, с компютър. Не с ташак компютъра, подбран от невротичната, въобразяваща си, че знае всичко женица, за да ходи на прахосмукачката по марка и на пердетата по цвят.
Workstation! Това е машината за работа, за творчество, за кеф, самочувствие. Истински компютър, проектиран точно за това, за новият работен ред, за 24-часа работа, нечовешки натоварвания, безкомпромисна надеждност, стабилност, мощ, тишина и икономичност.
Подигравки и ехидни подмятания отнасях допреди само 5 години, че убеждавам хората да сменят сбирщайна, с маркова, професионална машина. защото, видите ли, тя нямала място в дома. А маститият квартален специалист през това време знаеше всички ценови листи наизуст, всички илюзии за прогрес на хардуера, той имаше отстъпка на третокачествени компоненти от Моста, бе дилър... Дилър на лъжи, нещо като студентка, предлагаща боклуците на Ейвън, вместо истинска козметика. Като стана въпрос за стойностна козметика, в света има един топ майстор, и това също съм аз. Проверете, дела вместо приказки.
Който се смее последен....
 
Колосът за тежко творчество - HP Z820 Workstation

За да работи някой ефективно и високоплатено му трябва професионална машина у дома? За своя сметка? Новото било ново? Е хайде, изкарай 10 бона за нова друпроцесорна машина, с актуална видеокарта.
Тази година както никоя друга имам излишно голям оборот, рекордни поръчки, истерия някаква. Масови покупки на истински машини от малки фирми, вече и от доста големи, от домове.
И не само това, а и лаптопи, мини компютри. Защото вече всички работят у дома, а децата и учат, и играят. Тотален хит са микро компютрите от висок клас, за 300-400лв., които имат мощта на класическа грамада.
Микро компютър Lenovo Thinkcentre Tiny

Все повече хора започнаха да четат статиите ми на 5-10 години за професионалният монитор и ефективната, дълга работа без умора и мигрена. Без пулсации, с реални 8 бита, специално покритие, премиум клас. да, преди бе абстракция, шефчето каквото купел, това е. Но сега шефчето сте вий, или ще работиш без умора и ефективно на качествена машина, или на опашката за безработни.

Малцина са посветени в тайната на индустрията, тайната, че най-добрите монитори вече са нелегални, за частна употреба. Не са публични, а елитарни. Made in Japan EIZO или NEC от преди 5-10 години няма адекватен заместник сега. Най-доброто ревю, писано за монитори някога е мое дело.

Огромен хит са Wacom дигитайзер чекиите като Thinkpad X1 Yoga, фантастичесн за класа си модел, който върши отлична работа за дизайнери, маркетингови измамници множество престижни (все още) професии. Бъдещето на този модел е творческо развитие на деца.
Множество достъпни топ компютри за игри, с най-нови видеокарти

Най-масово обаче се купуват топ геймърски компютри, за около 300-500 лева, да имам и такива. Нова видеокарта, стабилна, евтина машина с четири и повече реални ядра, 8 GB RAM, SSD + HDD. Къде ти такива оферти в цирковете за маскирани, молове, техномаркети?
Вече няма пари за излишна гъзария! Компютърът не е декор, а инструмент. Да сте виждали добър майстор с винтоверт от Кауфланд?
Хитът на пазара, Thinkcentre M91p USFF

За никакви пари (160лв.), масово се поръчва тази ултра компактна професионална машина, от върховата, 9Xp бизнес (P-series) на Lenovo. Core i5-2400/2500 в тази машина има четири реални ядра, 100GFLOPS реална мощност, с лекота надминава производителността на всеки лаптоп, за стабилност да не говорим. Тествана, проверена за стабилност, температура, тишина, електромагнитни лъчения, в тежки игри.
Добрият работник е този с работа, а работа има този, който работи с добър инструмент. По Thinkpad-а, EIZO-то, Fujitsu Celsius-а, Toughbook-а, DELL Precision-а, NVidia Quadro-то, Macbook Pro/iMac-а ще го познаете.
Титаничният HP Z820 Workstation

Един HP Z820 Workstation с два 8(16)-ядрени процесора, 64GB RAM, SSD + HDD, актуална карта за игри, CAD, Photoshop, рендериране струва около 2000лв.
Обичайно няма смисъл, един 6-ядрен HP Z400 Workstation е напълно достатъчен за почти всяка дейност, при цена 350-600лв., в зависимост от памет, диск и видеокарта.
 
HP Z400 Workstation - вечна машина, за разумни пари

В търсене на ефективна, продължителна работа, все повече хора узряха, че имат нужда не от евтин модел на "скъпа" марка, а от професионален монитор, лаптоп с елитен дисплей. С цвят, дълбочина, параметри, покритие, липса на пулсации, които правят от работата удоволствие, а не мазохизъм. Retro-PC-Mania сме познати по цял свят точно с анализа на монитори, моите методики за анализ, видео- и фото- демонстрации се ползват от всеки форум, по цял свят.
Знаем за избор на дисплей, монитор, лаптоп повече от производителя, инженера му

Ето една видеолекция за избор на лаптоп за комфортна работа. Защо, как, поради какви точно факти, с инструменти, с дела, вместо с алабализми.
Fujitsu Celsius H730 - най-продаваната ни мобилна работна станция

В епоха на глобална несигурност, нужда от качествени, вечни машини, точно моята организация, най-добре знае кое е точно за "ами, ако... бум". най-известните демонстрации в мрежата за машини за оцеляване, са наши:
12 години, тестове, изпитания, ревюта, личен опит

За бъдещето на този, въобще на компютърния бизнес и дистанционното, независимо творчество ("работа") е необходим не търговец, а обучител, водач. Най-дефицитната професия, призвание е това на:
  • Технологичния Ментор, който да ви осигури правилната машина, за търсената работа
  • Компютърният психолог, който да ви отърси от илюзиите, че инструмента прави майстора
  • Социалният специалист, който да предвиди, да конструира слабости, конфликти, несъвършенства, опасности на домашната работна среда
  • Широкият специалист, който да направи връзка между светлина, шум, лъчиста енергия, почивка, екраниране, пулсации. Вероятно знаете какво е 5G, връзката му с биом и микробиом, бактериалната деформация (мутация), проявяваща се като "вирус". Знаете, тези, които съм ви учил, на живо. 

Домът е дом, само тогава, когато е безопасен, защитен, здравословен

Не всеки разбира от ползи и вреди на машини, от оптимални, от безопасни технологии. Моята, нашата роля е такава, да дадем не само техника, а опит, знания, съвет. Класическите прекупвачи вече са мъртви като призвание, те все още не го знаят, но е така. На мнозина от тях, присъствието, оцеляването им се крепи покрай паразитиране около мои материали, хора, които ние консултираме и обучаваме.Те или ще се променят и ще качат нивото си на компетентност, или ще са отживелица от старият свят, като чейндж бюрата.
 
Семинари, беседи, демонстрации, на живо, в офиса на R-PC-Mania, за специални хора

Винаги, всякога, където и да било, хората са най-удовлетворени да черпят материя, знания, дух, енергия, от източника, а не от неговите имитации.
Въпреки, че си имам друг, по-творчески и впечатляващ проект, друга мисия, друга гордост, тази продължава да бъде неразделна част от нещо много повече.
Всичко е цяло, сглобено от безкрайно малки частички. Компютрите са частички, храната, туршията, спортът, киселото мляко, рисуването, музиката, хигиената... те са едно цяло, те са част от нас, от Хората. Ние сме част от Вселената, а тя - на Смисъла.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни