Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Имитация на цивилизация

 
Живеем в интересни времена. В които дори необичайно прости хора престават да вярват на лъжите и започват да се замислят.
С лъжи не се живее, затова толкова много хора се развеждат, а с напредване на мъдростта човек престава да вярва на политици, в демокрация и че милиционерите не са бандити в униформа.
Ярък пример за лъжа, подвеждаща реклама и престъпление са тези, имитиращи лампи с нажежаема жичка, токсични за зрението ни LED фалшификации. LED светлината е радиационна, това е маскирана с луминофор UV радиация, която макар и в малки дози е пагубна за растения, животни, бактерии, човек. Интензитетът и честотата на LED "светлината" е благоприятна основно за развитие на "вируси", или каквото там се има предвид под това наименование.
Ако и да бяха толкова добри лампите, защо постоянно ги пробутват с твърдението, че наподобяват, имитират натуралната лампа с нажежаема жичка? Защо ни е имитация? За наше добро, за здраве? Едва ли!
Някога подмениха Хляба, който бе млечно-кисело ферментирал с токсично тесто, вкиснато от термофилни дрожди. Същото направиха с виното, бирата, сирената, суровите меса, киселото мляко. Имитация!
Смениха лампите, истинските с фалшиви. Поради какво? Заради икономия, зя да се справим с глобалното затопляне. С процес, който е естествен, не изкуствен.
 
В същото време, поради липса на лъчиста инфрачервена енергия, която идваше от нажежаемите лампи, човек започна да боледува, да бъде по-нервен, а нелъчистите източници на топлина консумираха много повече енергия и осигуряваха солидна доза вреда, например сухота на въздуха, цъфтеж на гъбички и вируси. Та се наложи за солидни суми да се внасят източници на ИЧ топлина, която се осигуряваше с 3-5 класически лампи.
Имитация, имитация на демокрация, имитация на медицина, имитация на образование, имитация на икономически взаимоотношения, имитация на човечност. заживяхме в имитация на цивилизация.
Имитационната лампа няма не само топлината, фотонния гъдел от лъчистата енергия. Тя няма нито спектъра, нито цветопредаването, нито нищо. LED лампата е токсична, мъртва, радиоактивна светлина.
Свещта, огънят, имат аналогичен спектър на този, на класическа, нажежаема крушка. LED лампата, няма нищо общо с тези параметри.
LED лампата има невероятно агресивни и със скрити цели модулации. Скрити? Вече не са, множество патенти са публични, за контрол на психиката чрез изкуствени източници, честотни пулсации. 
Това е осветление в мол, имитационно, вредно, водещо до мигрена и тотално оглупяване при децата. 
А това вече е истинска лампа, същата като тази в началото на материала. Повечето хора не могат да отрият разлика между менте лампа и истинска. Лесно е, гледайте ватовете, истинската има поне 40 вата, по-голямата част от които се ползват за нежна ИЧ топлина. Колкото до икономия на енергия, най-ефективни са метал-халогените лампи, които също както и нажежаемите са забранени.
Осветяването с имитационна светлина е като ръкоделният секс пред монитора. Въображение, нищо повече. Въображение, осигурено от друга LED светлина, тази на скапаният монитор, който при по-разумният човек е CCFL. Kакъв кеф само е мастурбацията на фона на мощен металхалогенен прожектор. 
Забранено вече е всичко, което не е вредно. Забранена е продажбата на истинско мляко, забранени са ферментиралите храни, живата козметика, забранено е да дишаш дори въздух без маска. Нямаш право да критикуваш корумпираното си правителство, то пък все едно някъде има некорумпирано. Некорумпирано и да има, няма а забрани истинските източници на светлина. 
Не вярвам на правителства, комисии, агенции, професори и други бутафорни костюмари. Вярвам на себе си, на опити, измервания. Храня се с жива храна, пия активни микробно напитки, имам приятелка, която няма нужда от тунинг, боядисване на коса и от скъсани цветя.
Не забравяйте, до 2020-та година имаше една индустрия, тази която служеше на мисията, човек да бъде прост, болен и зависим. Сега идват нови времена. И всичко, което се напъвах да пиша и да вливам в кухите ви лейки, е по-актуално от всякога. Да ме прощават хубавите, медни, калайдисани лейки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни