Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Пирамиди, фараони и биткоини

Човек е тъп, а това е злато, основа на бизнеса и икономиката. Ако си тъп, смисълът на животът ти са хартийки.
Но и хартийките са скъпи...
А какво би станало, ако накараш тъпия човек да се чувства високо-технологичен гений и да работи за нещо, което да плаща прескъпо?
Видеокартите са създадени за работа, игри, декодиране на филми. Даже и най-базовите от тях са предостатъчни за това. Особено, ако не са спънати драйверно.
Мощни, та даже и средни видеокарти вече се купуват за добив на Биткойни. Милиони карти, изкупени от милиони златокопачи. Та даже са дефицит, по цял свят!
Ферми, компютри, сметки за ток.
Знаете ли как се строи пирамида? С роби. Така е от хиляди години. Сега обаче робите не се набавят с войни, надзиратели, бой. Скъпо е! Нехуманно.
Новият роб сам си плаща оковите, храната, материала за пирамидата. Че даже сам агитира нови роби.
А знаете ли какъв е смисълът на пирамидата?

1 коментар:

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни