Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Запознайте се с екипа на Retro-PC-Mania

Повечето фирми и организации следват това мото и са студени и абстрактни за клиента, партньора и фена.

Какъв човешки фактор стои зад вашите търговци, какви хора работят там? Дали наистина работят или просто се явяват на работа за заплата? Тези и много други въпроси си задава стойностния клиент, когато си избира търговец на когото да се довери.
Кои сме ние, какви хора творят и работят в Retro-PC-Mania? Някои си мислят че сме огромна фирма с много клонове и офиси, други са убедени, че сме един човек, който нищо друго не прави, освен да пише материали в интернет и да пробутва "боклуци". Истината е много различна, знаят я само нашите близки приятели, редовни клиенти и фенове, които са посещавали вътрешните ни семинари. А за невежеството на останалите спрямо нас сме си виновни самите ние. Да имаме толкова информационни канали и да не се представим.
Няма какво да крием, горди сме с работата си, която е наше хоби, призвание и начин на живот.

 

История на Retro-PC-Mania

Само най-близките ни фенове знаят как се роди и разви Retro-PC-Mania. Фирмата бе зачената в 18 кв. м. студентско общежитие през далечната вече 2008г. Започна като блог, воден от Кънчо Драгнев. Блог, в който четете този материал.
Доброто представяне на ретро-компоненти в блога като стари компютри IBM с Pentium II/III процесори, редки PCI видеокарти, трудни за намиране SDRAM памети. Всичко това първоначално бе за лична употреба от автора. Всяко добро представяне осигурява търсене. Не след дълго се появи партньорът на Кънчо, Венелин и през 2009г. бе създадена малка търговка организация от апартаментен вид. Продавахме основно през форуми.
Популярността ни растеше, фирмата се разрастваше не с месеци, а с дни. Бе нает голям офис апартамент. Първоначално препродавахме техника от големите български вносители. След като те припознаха в нас конкуренти се заформиха не много колегиални отношения на сплетни, бойкот и ограничаване на асортимента. Което бе чудесно стечение на обстоятелствата, и без това техният асортимент бе лош като статус и посредствен като актуалност и параметри.
Неволята учи! Още преди 2010г. започнахме да пътуваме в Европа в търсене на доставчици. Видеоканалът ни с над милион тогава гледания (над 4млн. сега), преведеният от мнозина английскоговорещи чрез автоматична преводачка блог ни осигури световна слава. Големите американски, европейски и китайски доставчици сами ни намираха и ни предлагаха оферти. И сега получаваме оферти от големите дистрибутори на употребявана, най-вече лизингова и нова компютърна техника в света. Заради мита и такси, както и коректно отношение работим основно с европейски компании в момента.
В по-голямата част от съществуването си, Retro-PC-Mania е била екип от трима, двама съдружници и сервизен техник. По-късно екипът ни се разрасна. Първоначално дори излишно много, с което загубихме фокус и ефективност. В момента най-важна е не големината, а ефективността. Работим и с все повече външни изпълнители.

 

Екипът на Retro-PC-Mania

Ще представя нашият екип основно в снимки на дейности в офиса ни и кратко описание на хобитата ни.
Кънчо е основател и собственик на Retro-PC-Mania, автор на публикациите, снимките, клиповете, Facebook материалите, лектор на семинарите на RMania. Основател на Facebook групата Extreme Healt Mentors.
Хоби: най-яките компютри, фотография, бягане, фитнес, бокс, здравословно хранене, фантастика, ретро диско музика, готвене, Таро.
Образование: инженер по автоматика, PhD роботика и дипломиран счетоводител.
Зодия: Водолей.

Венелин (Вени) е моят партньор и съдружник. Комуникира с партньори и клиенти, заедно избираме и тестваме стока и нови хора в екипа, все по-активен автор на публикации и снимки в Facebook.
Хоби: най-яките компютри, пътешествия, фотография, бягане, катерене, фитнес, компютърни игри, Mercedes. натурални храни.
Образование: машинен инженер.
Зодия: Рак.

Фикри е главният консултант и изпълнител на вашите поръчки, човекът който комуникира с клиентите по телефона и на живо в офиса. Все по-деен участник в материалите в блога. Автор на някои от последните снимки в Facebook.
Хоби: Workstation компютри и лаптопи, тестове на хардуер, футбол, Камен Донев.
Зодия: Рак.

Деси е нашият вътрешен счетоводител на непълен работен ден.
Хоби: счетоводство, фитнес, Mitsubishi, плюшени играчки.
Студент по Счетоводство в УНСС.
Зодия: Скорпион.

Емо е универсален войник, който разбира от счетоводство до смяна на фърмуеър.
Хоби: бягане, капоейра, здравословно хранене, веган кулинария, фантастични сериали.
Зодия: Овен.

Теди е нашият талисман и манекен в снимки и клипове.
Хоби: кибичене по рафтове.
Образование: незавършен колеж по актьорско майсторство в Англия.
Зодия: Стрелец

А това може да си ти или твой приятел, който си търси интересна работа. В случая виждате нашият теоретичен тест за прием на персонал. За кандидатстване при нас, ползвайте или препоръчайте мейла ни retropcmania@gmail.com.

Още за екипа в снимки:
През годините в нашият екип е имало и други хора. Някои от тях допринесоха за прогреса на фирмата ни, за което им благодарим и им пожелаваме успех в новите начинания. Други симулираха работа, не се справяха със задълженията си, не издържаха периодичните вътрешни теоретични и практически тестове.
Търсим и намираме най-добрата техника. Също така търсим и най-добрите хора за екипа ни. Хора, с които да сме горди. Хора, които да са горди с работата си.
Това сме ние, приятно ни е да се запознаем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни