Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Хардуерните бижута на Retro-PC-Mania (част първа)

Компютрите биват нови и втора употреба. Ами после? Най-често изоставени пред контейнера за боклук или предадени на рециклиращ завод, ако собственикът им е по-цивилизован. А жалко, една вярна машина се натрошава на съставни части и от нея не остава и кондензатор за спомен.

Ние обаче даваме трети живот на компютрите чрез нашият проект "компютърна бижутерия". На кой, ако не на маниаци на качествената компютърна техника най-много приляга тази дейност? Retro-PC-Mania, качествените компютри са вечни!
Живеем в компютърен век, в епоха на силиций, чипове, процесори, електронни компоненти. Можете ли да си представите по-модерна бижутерия от тази с компютърни мотиви? А защо те да не са оригинални, автентични?

Живеем в модерни времена, но комерсиални и скучни. Нищо оригинално и разтърсващо не е излизало от десетилетия. Нищо лично и креативно. Подаръците са банални, а много често са и дублирани, което води до конфузни ситуации.
Предлагаме ви оригиналност и модерност...

Това е първият ни опит в компютърното изкуство, затова не ни съдете строго. Предстои ни голямо израстване, на нас и на нашите креативни партньори.

Но стига приказки, истинската бижутерия не се прави с думи, а с визия. Затова по-същество, вижте фотографии от нашите първи стъпки в техно-изкуствата.
Retro-PC-Mania не разчита на външни изпълнители в маркетинга си. Нищо лично, просто бизнес? Всичко при нас е лично, защото "бизнесът" е нашият живот, призвание и хоби..
Собствен текст и авторски снимки. А прекрасният модел на снимките е моята любима Ани.

Ако следите нашите фото- и видео- материали, знаете и за друг наш модел с голям опит. Това разбира се е Теди :)

Това е нашият натурален и естествен кандидат манекен, който засега се справя добре и може би ще участва и в следващи сесии.

Чрез следващите снимки се надяваме да предадем атмосферата в офиса на rmania.net.

Фотографиите са заснети с нашият Panasonic GH4 с помощта основно на следният обектив:

В някои портретни ситуации ползвам и ретро-обективи на възраст над 35 години.

Хардуер ретро бижутата може да намерите в този раздел в сайта ни.

Ако има желаещи за изпълнители на още проекти, тук може да се свържете с нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни