Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Thinkpad P1 - чудо на дизайна, елегантността и мощта

15 години вече как ги правим нещата не толкова от прагматизъм и бизнес проституция, а за кеф. да, понякога може да си позволим няколко месеца да оставим нещата на автопилот и да се отдадем на хоби, жени, алкохол, битка с шибаните елити, но после винаги се връщаме презаредили. 

След едно скорошно презареждане, като бесни кучета се впуснахме в най-доброто, най-новото, най-якото, най-красивото и разбира се интересно сред корпоративната употреба топ машини.

Едно такова бижу, без никакво съмнение е премиалният модел ThinkPad P1. Много красив, толкова изящен и фин, че се шокираш какъв хардуер е вкаран вътре. 

Ето какъв! Изумително, нали? Могъщ 6(12)-ядрен процесор, клокващ се до 4.30GHz и никак не слабата за такъв размер, видеокарта Quadro P1000. 

Избрахме за проба, първата генерация на новата нишова серия P1, която явно е някакъв двубой с Apple. Втората генерация на практика е същата, защото между 8-мо и 9-то поколение Intel Core разлика няма. Моделът има следните спецификации, убеден съм, че избрахме оптималната конфигурация. Почти най-мощният процесор и по-икономичната P1000, вместо P2000. Внимавайте при избора на този чуден модел, много от конфигурациите му са с вградена видеокарта, което го прави неподходящ за Mobile Workstation, красота, бизнес работа и нищо повече.

Анализът с термална камера доказва опасенията ми, че машината е на границата на максимума за такъв елегантен корпус. В Intel Burn Test (чудовищно натоварване), даже през корпуса температурата отива към 50 градуса, а вентилаторите вият на максимум. Едва ли тази машина с Quadro P2000 и малко по-мощният Xeon ни оцеляла дълго при сериозни натоварвания. 

ThinkPad P1 е много по-елегантен и тънък от P52, но всяка магия си има цена

Със същият процесор е пълноценната работна станция Thinkpad P52, където е налична несравнимо по-мощната видеокарта Nvidia Quadro P3200. Там корпусът може и да не е толкова елегантен, но шаси, вентилатори, се справят отлично, без да ползвате антифони. Ревюто ми за Thinkpad P52

Thinkpad P1 е "P" защото е Прекрасен, и като дизайн, размери, тегло, автономност, затова ви оставам да се насладите на размери, дизайн. Качеството на материалите е премиално, все пак цената за тази машина нова е колкото за приличен употребяван автомобил, и то автоматик, в добро състояние, примерно Honda CR-V. Проверете за цената на P1, а сега пак, но с въргови параметри. 

Очаквах чекиджийска изработка вътре, останах разочарован, всичко е на топ ниво, има си и слотове за разширения, всичко изпипано, обмислено. Явно след Thinkpad P50s, който бе прототип за тази машина, са взети много поуки и е имало дърпане на уши. 
Стига прелести, ето резултати от тестовете, реални резултати, с истински скрийноштове. Само секретарките си натъкмяват нещата в тъпи екселски графики. 
Не е зле, а? Ако се чудите защо слагам често MHO теста, това е анализатор на мощта под Cry Engine, над 4000 точки са си яко пуцане в Crysis, Far Cry и други. 
В заключение, ще кажа, че ако бях жена, бих дал(а) всичко от себе си за такава машина. Че и повече. Всъщност машината е унисекс, с този мъжки хардуер няма как. Ако ви трябва зверски лаптоп с огромен екран и минималистични размери и тегло, това е. 
Следете сайта ни, докато я обявим машината и я замъкнаха, дори не успях всички тестове да довърша. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни