Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Истини, факти и заблуди за ThinkPad, чия собственост са, къде се проектира и произвежда

Масова заблуда е, че "китайската" фирма Lenovo през 2005-та купува IBM и хоп, иконата в лаптоп-строенето, Thinkpad става китайски. Това не отговаря на истината. 

Това е чудесна реклама за СССР-2, наречен Китай (да, знамето на СССР е флага и на Китай), но по никакъв начин не отговаря на истината.

Първо, че IBM е перлата, диамантът на американската технологична доминация и никой не може да ги купи, те купуват държави и правителства, а тайните им спрямо квантови компютри, колайдери, микробиология, не ги знаят дори нобеловите им лауреати, които са повече отколкото имат цели континенти.

Официално, Lenovo не е китайска фирма, а американо-китайска мултинационална корпорация, разликата е голяма, нали? А истината е точно обратната, през 1984-та, Китай създава компанията Legend, която към 2003-та се преобразува в Lenovo, IBM ги правят изпълнител на тяхните компютри и лаптопи на практика ги поглъщат. За да не си личи това, се организира кечът, че Legend (Lenovo) е китайска компания, уж независима от IBM. Но защо тогава ThinkPad се проектират в Япония, а реализират в Тайван? Отвъд рекламираната щаб-квартира в Пекин, Китай, е по-важната, в САЩ, Morrisville, North Carolina. Иначе корпорацията е основана в британският град, Хонг Конг.

Шеф на Lenovo e Yang Yuanqing, марионетка на СИФ (Световният Икономически Форум).

Едва 31% от Lenovo са на китайското правителство, на Legend Holdings Ltd, останалото е американско, частно, неясно.

Официално, брендът Thinkpad е японски, поради което има дизайна и духа на японската кутия за храна Bento Box. Лаптопите Thinkpad са рожба на IBM Yamato Facility, японски развоен център на IBM, в град Ямато, Япония. Центърът на IBM в Yamato е основат официално през 1985-та, проектира първият IBM Thinkpad през 1992-ра (IBM ThinkPad 700). Японският развоен център на IBM започва своята славна дейност не през 1985-та, когато се построява колосалната сграда в Ямато, а доста преди това, през 60-те години на миналият век.

Бидейки от колосално значение за наука и технологии, японският развоен център на IBM, през 2012-та година се мести от сравнително скромният град Ямато, в Токио, ставайки IBM Toyosu Facility.

Всичко това означава, че Thinkpad си остават IBM Japan лаптопи и до наши дни, и за в бъдеще. Те са проектирани в Япония само, но се правят в Китай, ще каже някой зевзек! Не е така, никой ThinkPad никога не се е произвеждал в Китай, OEM изпълнители са основно тайвански фирми (Acer, Wistron, Foxconn), а някога дори корейски като LG. Тук може да видите пълна листа с подизпълнителите на Lenovo.

А там да видите нещо много интересно, че за Lenovo работят заводите на Foxconn в Ухан, градът на най-масовият геноцид в съвременната история, градът на американски корпорации и секретни лаборатории. Друга интересна Уханска компания, работеща за Lenovo е Huaqin (Nanchang Qinshen).

И все пак, дори в Thinkpad сериите не всичко е Made in Japan, лесно ще разпознаете моделите им по драйверите и BIOS-а, които са на японски, подписани IBM Japan. T-series, X-series, P-series, W-series са японски серии. Наш анализ, как Lenovo Y700 (Legion) е всичко друго, но не и Thinkpad.

Интересни наши снимки. Моделите Thinkpad T530/W530 са много ключови, с тях работят НАСА, правителство, банки, затова са и "асемблирани" в САЩ, не в Тайван. 

Thinkpad W510 от най-ключовата банка в света, американската JPMorgan.

IBM Thinkpad Japan и в наши дни са най-добрите серии лаптопи, те нямат нищо общо с другите серии на Lenovo.

Вижте, ясно доказателство за произход и поддръжка на различните серии Lenovo:


Истински, японски IBM Thinkpad, при нас, собствен внос, сервизирани, дезинфекцирани, тествани, на отлична цена.

Накрая, нещо много важно, най-сигурните лаптопи, откъм следене на правителства, ИИ, боти и агенти са Thinkpad, моднати в BIOS-а по концепцията Libre Boot.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни