Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Какво се крие зад "славната" история на Apple

Велики, велики, колко да са велики? Бидейки мъже с традиционна ориентация, последното нещо, с което бихме се занимавали е машина на Apple. И ооо, не, не от предубеждения, имахме и внос, и сервиз за Apple втора употреба, откъде ли не, от САЩ, Британия, Дания, Германия, от всякъде сме ги внасяли.

За търговия не стават, деликатни са, батериите им се сговнясват от стоене, клавиатурите се окисляват, дисплеите им са чудесни, но и те не държат на време. Apple имат най-добрите, коректни и безопасни дисплеи иначе, с чудесна, натурална настройка, никога с ШИМ, освен са смешните Air серии.

Тръгнеш да го обслужваш, за всеки модел има безумна "иновация" от щипки, лепенки, отваряне, затваряне, кабели, преходници, съвместими и не памети, дискове.

Сега де що има момък със западнало-еврогейска ориентация, Apple, та Macbook, с новите M1, M2 и други пишман мъжки хардуери. Историята помни, че на два пъти точно Apple се отмятат от хардуер и архитектура, с които работят, първо от PowerPC на IBM, после от Intel. Зарязаха и ни в клин, ни в ръкав настолните работни станции, е на някакви жалки лаптопи ли ще се работи?

Apple са американска концепция, ръгаш мощни и скъпи неща, искаш луди пари, но натам самурайска чест от пиян каубой не търси.

Ето затова, ако е лаптоп, компютър, работна станция, харесвам японската чест и инженерно дело. Това са ThinkPad, Fujitsu, Matsushita (Panasonic).

Почти всякакъв Apple Macbook Pro, струвал майка си и баща си, в наши дни е мъртвец и като хардуер, и като поддръжка. Взимаш един IBM Thinkpad T42 и всичко лети и в наши дни.

Затова в нашият музей, работещите ни лаптопи, някои от които на над 20 години, са основно Thinkpad (Yamato, Japan). И да, имаме и Apple, но те не работят.

Колкото до ОС, Apple Macbook най-добре си работят с... Windows. Де да имаха истински BIOS, биха били и истински лаптопи, иначе 5 години след производството си са просто екзотични недоразумения.

От 2008-ма година сме на базари и пазари с компютри. Оттогава всякакви диджеи, фотографи, позьори, фитнесджии с бръснати дупенца, внесете Apple, веднага взимам. И после си взимат DELL, защото за Mac OS няма игри, нито благини от Замунда.

Имали сме много, много модели и лаптопи Apple, и таблети, и смартфони, и работни станции, и неттопи, и All-in-One, почти всичко. Знаем отлично кое в Apple, какво е, как се обслужват, как се продават, как се работи на тях. И да, смартфоните им са отлични, с изключение на магарията с калпави батерии за пазари от третият свят, като нашия.

Извън емоциите, нека се запознаем с историята. И то не официалната, а конспиративната, която си е баш истинската. 

Apple са част от Биг Тех и съществуват за да ви следят, докладват, манипулират и облъчват. Затова са и нагризали ябълка, а ги очаква да гризнат дръвцето.

Както всяка правителствена фирма, дърпана от кукловодите и насърчавана от службите, Apple започват от един гараж. Всичко в САЩ, което служи на правителството и Deep State започва от гараж, Apple, ракетите на Мъск, Google, всичко. Само балъци обаче вярват на тези небивалици, ще ви осигуря гараж, хайде, направете от там мулти-милиардна компания. та данъчните ще ви попилеят още първият месец. Ракети ли ще ми конструирате, милиционерите са ви прибрали и пиратка да гръмнете. 

Apple са големият конкурент на правителствената гига-корпорация, IBM. И съответно са кеч-конкурент. Голямата реклама на Apple с мотив от "1984"-та на Оруел, явно си показва Истината. Кукловодите играят по правилата, те винаги показват истината. 

Бидейки уж конкурент на IBM, много странно, че Apple ползват хардуера точно на IBM, техните процесори PowerPC, до началото на това хилядолетие. 

После се лутат като мухи без глави, защото IBM си имат други задачи, които не са за гаражни фирми, те започват ерата на квантовите компютри. 

От това има интерес, друга правителствена корпорация, тази на картела Intel-Microsoft. Които ги спасяват от фалит и им осигуряват хардуер и процесори. 

Епична фигура в гаражната фирма Apple е неясно изчезналият Стив Джобс. Кой е той? Визионер, който си няма и понятие как да си почисти гаража, да не говорим да проектира процесор. Джобс обслужва не само Apple, но и други компании. Фабриката за лъжи, Lucasfilm, а по-нататък става най-големият частен акционер в сатанисто-педофиласката корпорация Disney, за която през последните години има множество скандали с деца, минали през школата им и... прочетете, не му е тук мястото за тази гнусотия. 

Apple като фирма от клас "Пепеляшка", налагат най-голямото зло, физиологично-биологичното оръжие, наречено смартфон. Не телефон, за комуникация, а смартфон за разчитане и манипулация над човешкото биополе. Относно облъчване, радиация, Apple винаги ги изкарват най-чисти, защото бялото е черно. За да се дистанцират от новото лъчево, биологично оръжие, Apple първоначално нямаше да слагат 5G модул, защото това наистина не е модул за комуникация, а за контрол над разума. Но корените им от "1984"-та си казаха думата и сега всичко е с всякакви модули за контрол и докладване. Вече имат и LiDAR скенер, за да ви цифровизират лицето за Meta вселената, да имат детайлна карта на дома ви, офиса, всичко.  

Всичко ви се струва конспирация и небивалици? В един абзац и снимка, ще ви докажа, че не е така. И ключът за това е Народна Република България. "Родният" компютър Правец 8 е подарък от глобалистите, разрешен клонинг на Apple II. И то баш от 1984-та, та тогава е взето решението за падането на социалистическата индустрия. Защо Правец ли? Заради родното село на местният дерибей, който стана кученце на Джордж Сорос и глобалистите, също както и съветските елити. Правец 8 и 16 са връчени от американските служби и правителство и са не гаражни продукти, а IBM-Motorola. По-ясно от това, няма накъде.

А това, че Apple са надправителствена корпорация е ясно от това, че у нас, където трябва да има българско меню и официалният език е български, чак от 2023-та година смартфоните на Apple са с българско меню. Отлично си спомням 1988-та, тогава за първи път видях цветен монитор и невероятно красив компютър. Коми, СССР, майка ми работеше там... бракуваха старите Правец и донесоха чисто нови, оригинални Apple. Ей, така в тайгите тилилейски, насред студена война, в самият СССР. Как става това? Година по-късно ни казаха, че в България вече има демокрация и можем да си ходим да ставаме богати капиталисти. Малко по-късно СССР се срина. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни