Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Нещо гнило в телефона

Много гнило. Смартфоните напоследък се държат странно, разбъркват данни, губят обхват, включват следене по GPS, след като изрично е изключен и т.н. Много странни ъпдейти със задна дата, изнасилване да ги поставяш. Неадекватно поведение на батерията, която даже не може да смениш.
Телефоните най-нагло показват че ни подслушват, докладват, показвайки реклами за неща, за които само сме споменали на глас. А новото в тях е, че дори сме помислили за нещо, пак го усещат. някои хора твърдят, че процесът е двустранен, самият телефон излъчва за какво да мислим, какво да купим, да приемен, че носенето на маска е норма, а ваксината е напълно безвредна, но крайно необходима, ако искаш да пътуваш и да работиш.
Всичко се пази за всеки от нас. Локация, снимки, чернови, съобщения, посещения на сайт, видеа. От 50 GB до 100 GB данни има във вашия профил в Google сервизите само. Данни за целият ви живот от 10+ години насам. Нима плащате за такъв архив, нима го искате? Нима има начин да го изтриете? Няма.
Това е архив, който може официално да изтеглите, проверете, лесно е. Вероятно има и неофициален архив, за който нямате достъп, какво записва постоянно микрофона, камерата, сензора за локация. Всички изтрити снимки и записи, документи, не са изтрити, те са в архива. Всички пароли, покупки, поръчки.
От тази година по света, данъчните служби ще имат достъп до всичките ви покупки, поръчки, продажби по базари.
Facebook, Google, Apple, Viber - те ни архивират постоянно. И не само те, а още дузина приложения.
За нас всичко е безплатно, но някой плаща на тях. Освен, ако не са верни конспиративните теории. Голяма част от които са скандални. Например за връзката биочип, чрез ваксина и ретранслиране на ДНК данни към "Биг Брадър". Щом казваш истина, си терорист, екстремист, тръмпист. И тогава вече, новите 5G клетки фокусират вниманието си, ресурсите си към теб. Ще се опитат с кадифена ръкавица да ти внушат да слушаш, да имаш странни сънища, да не си доспиваш за да си смирен, болен, пиян, напушен. Ако ли с кадифе не се получава, има и друг начин, много други начини. От спиране на банковата сметка, до ДНК манипулации.
Слушат ни, гледат, сканират пръстовият отпечатък, знаят всичките ни тайни, връзки, работа, бизнес, мечти, драми, страсти, политически възгледи.
Задължават ни да имаме смартфон, примерно банките, които налагат приложения за банкиране, а без тях няма как. Парите от реални, станаха виртуални, не физически. А хората са зависими от парите, над този сатанински проект се работи вече два века. Никога продажбата на свобода срещу хартийки не е била като сега. Човек е препрограмиран, че пари са хартийките, после биткоините, после някакви виртуални пари, качени на някой сървър. А пари са само златото, среброто.
Уж в името на комуникация, ни следят, докладват, контролират. Контролът е на пръв поглед непряк, но нима парите ни по сметка не е нещо пряко?
5G е революция в следенето. Това не е технология за нас, а от нас. По-бързо, по-често докладване какво правим, какво мислим. Къде пътуваме, къде и с кого живеем.
Всевиждащото око на глобалният изкуствен интелект.
За да се спасим от това е достатъчно да имаме базов смартфон, понякога да го обвием в алуминиево фолио, камерите да са облепени със скоч. Много се пазете от смартфони, на които не може да се маха батерията. Пазете децата, за да не станат зомбита, за да не приемат тази порочна реалност за нормалност.
Толкова сме зависими от телефоните, че престанахме да сме човеци. Баба ви цял живот смартфон е имала?
Какво ви дава, носи чак толкова телефона? Длъжни ли сме по закон телефон да имаме? Ако нямаме, нищо не можем да купим в тези времена на пландемия. Не можем и в ОЛХ да продадем нищо без телефона, по който да ни идентифицират.
Няма анонимни SIM карти, всичко е в регистър. Поради антитерористични предпоставки. Нима всички сме заподозряни? А какво става с личният ни живот, лични данни, изображения?
Робът трябва да се радва на оковите си. За тъпите е лесно да се радват, тяхната е лесна, те наистина няма какво да крият, защото водят безсмислен живот. Но другите, които искат да стигнат до истината, да осигурят справедливост, да се борят за ред. Те са в голяма опасност, която носят в джоба. Модулациите на мобилният излъчвател води до стерилност и до предпоставки за дефектни деца.
Искате яки снимки? И най-долнопробният фотоапарат с един инч матрица, да не говорим за по-големи е класи над най-модерната камера в смартфон.
Интернет и работа? Лаптоп, да не говорим за настолен компютър са десетки пъти по-мощни от смартфон, много по-удобни за работа.
Мобилност? Каква мобилност във време на изолация, бре? Ексел таблици от Малдивите ли?
Ахааа! Задължиха ни и работа, и училище, университет през телефон. Вече всичко записват, архивират. Не сме хора, а виртуални проекции на биороботи.
Интернетът у дома, през рутър е контролиран от нас или поне е лесен за контрол, чрез линукс сървър с VPN например. Но всичко през мобилния интернет, не е под наш контрол.
Америка са много напред. Избраха си президент напълно виртуално, без физически хора, без реални гласоподаватели, а цирка с коронацията бе дигитален и на запис. След като президент подменят, какво остава за нас?
Бяхме ли живи, преди да се появят смартфоните? Бяхме ли хора? По-бедни ли бяхме? По-малко здрави?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни