Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Мутрите и компютрите

Някога тази фирма бе създадена след полицейски институционален произвол, за оцеляване чрез едно хоби. И за съжаление остана единствената идеалистична фирма.
През годните с удивление гледах "колегите", които печелеха обществени поръчки, заиграваха се с властта, участваха във всякакви схеми за хардуер и софтуер, караха скъпи автомобили, живееха в палати, които не прилягат на нашият бизнес.
В същото време нивото на "колегите" бе по-ниско и от най-слабият ни студент на стаж за три месеца. Вижте им анализите, блоговете, описанията, "маркетинга", жалка имитация на този пазар, който направи Retro-PC-Mania.
Години наред се опитвах да постигна някакво обединение на пазара, гилдия. Да поискаме да се спазва закона и да не се плаща каскадно ДДС, да има общи правила в гаранции и статуси.
Реагират като настъпана мисирка, сами се ненавиждат едни други, и затънали в нарушения и далавери, не искаха нашият бизнес да бъде чист, светъл и много по-справедлив.
В тях, в "колегите" няма чест, няма топки. За разлика от нас не се опълчиха на маски и дезинфектанти, не попитаха смело дали заразата се предава по повърхности институциите.
Те се снишават, и оцеляват, от мутра на мутра, от ташак пазар на по-ташак.
Не само, че не се опълчиха на безумието да дистанционна работа и дистанционно обучение, за което се ползват нашите компютри, а напротив - с това си рекламират некадърно подбраните и модернизирани машини. Което доказахме чрез анализи, измервания, доказателства и една завършена магистратура по педагогика от университет, който никой милиционер не е завършил. Софийският.
Често заявихме, че дистанционното обучение и работа е като лъскането на бастуна пред монитора. Човек е жив, има нужда от жива участие, от дела, а не щракане по клавиатурата и залиняване до състояние на тулуп.
Много ясно завихме, че епохата на работа от дома, дори и ако се налага такава, е епоха не на поредният чекиджийски лаптоп, а на могъщата работна станция, с модерна видеокарта, бърза дискова система, много памет, VPN защита.
***
На снимката, първият ми лаптоп, един ден от 6-те месеца по площадите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни