Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Ефектът на Мандела и квантовата деформация

Всички сте учили физика в училище, а някои като мен - дори и в университета, заедно с няколко висши математики и тегави теоретични електротехники. Това е било загуба на време, защото класическата физика е пълна с абсурди, в най-добрия случай тя е частен случай на това, което става в действителност.
А в действителност ние усещаме материя, състояща се от неопределена (за логиката ни) енергия. Всичко е електромагнитни вълни, твърди по-близката до реалността квантова механика. Чрез нея се обясняват необясними неща и в химията, биологията, микробиологията, нервната система.

От няколко години в САЩ, Русия и де що има развита държава активно се обсъжда "ефектът на Мандела". Същността му е това, че някои хора помнят едно, а в действителност (тази действителност) се е случило друго. Мнозина помнят, че Нелсън Мандела е починал в затвора, други, че е починал много по-отдавна, отколкото според тази реалност, 2013г. И много други аномалии, например емблемата на WV, в която някои помнят, че W е нямало чертичка.
Психолозите наричат това "лъжливи спомени", но някак си не е реалистично хиляди хора да имат едни и същи нереални спомени. Освен масовите случаи на "лъжливи спомени", има описани много частни случаи, в които някой човек със сигурност помни място или сграда, които са били различни.
Аномалиите в спомените обхващат всичко, включително музиката и киното. Много хора например си спомнят фраза от "Междузвездни войни", в които Дарт Вейдър казва "Люк, аз съм баща ти", а това в тази ни действителност не съществува. Убеден съм, че и при вас през последните години има немалко такива "дефекти на Матрицата", опитайте се да си ги спомните.
На Запад случаите са в от изолирани до няколко хиляди човека. При нас пък, на Изток, в бившия социалистически блок аномалиите са грандиозни. Милиони хора си спомнят, че социализмът е бил нещо прекрасно, други милиони си спомнят за репресии, дефицит, мизерия.
Обясненията? От преплитане на паралелни светове, до техногенни катастрофи, пробив в реалността или умишлена намеса. Ако и да има някаква логика в цялото това безумие, логично изглежда твърдението за намеса на големия андронен колайдер, около който немалко хора усещат хронологични смущения, включително спиране на часовници.
Лично аз виждам и друга причина, квантовите компютри. Канадската компания D-Wave ги произвежда от 2007-ма година, а IBM стартира прототипите им през 2001г. В момента Q-series (квантовите компютри) на IBM са промишлена реалност. 10 години работа на квантовите компютри, от 10 години хронологичните аномалии все повече зачестяват и предизвикват истерия в Мрежата.
Много световни учени твърдо се обявиха против квантовите компютри... защо ли? Нима квантови компютър, работейки с неопределености, може да деформира реалността? Или вече го прави? Ще зачестят ли аномалиите в спомените след масовото въвеждане на тези машини?  Още по-масовото въвеждане.
Ако всичко това е реално, каква е целта? Да бъдем интегрирани в нова Матрица? Косвено доказателство, че сме в Матрица е пълната липса на прогрес, наука, дори творчество. Наскоро преоткрихме електрическите автомобили, които ги има от 19-ти век. Науката пък не може да обясни нищо, или не иска, позовавайки се на глупостите на Айнщайн, в разрез с ефира на Менделеев и със споменатата по-горе квантова физика. Пътуванията до Луната явно са невъзможни и никога не са се случвали, а самата Луна се държи толкова необяснимо, че логична изглежда само за ученици до 4-ти клас. Авторската музика, филми, картини отдавна са приключили, всичко сега е имитация, реплика. Матрицата ни е реплика на реален Свят?
Почти всеки реален (а може би не) човек на планетата има Фейсбук. Но ако се вгледате в профилите, постовете, поведението... не е реално. Не е реално толкова много хора да се държат по абсолютно един и същ начин, да мечтаят за едни и същи неща, да са еднакво толкова празни откъм съдържание. Ботове в Матрицата?
Децата, нашата смяна. Те вече са в Матрицата, подготвени са входа в квантовата матрица чрез смартфони и таблети. За тях "реалността" на Mortal Kombat, Fortnite или Minecraft е много по-красива, удобна, логична от другата реалност. И вече са в мрежа вътре, милиони деца, младежи, а и възрастни. В игри, които въпреки колосалните си инвестиции необяснимо защо са безплатни.
Вие как мислите, как го усещате?

2 коментара:

valenta каза...

Всичко в днешно време ме кара да се замислям много често.

Миро каза...

Колкото повече чета и мисля толкова повече въпроси ми изкачат. Чак ми става лошо

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни