Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Децата и смартфоните

Наркоманията е пристрастяване към нещо вредно, в ущърб не само на собственото здраве, но и това на близките, дори и на децата.
За смартфоните и таблетите по отношения на децата има много изследвания, почти всички установяват тяхната вреда. Най-често вредата се констатира в социален план като на родителите се вменява вина, че са скучни, неумели и не могат да възпитават деца. Това наистина е така, но този път ще ви демонстрирам измерване на друга вреда, на чисто технологичната.
Мобилните устройства са излъчватели на нейонизираща радиация. Ако разгледаме човешкото тяло като чисто клетъчно, материално, тази радиация има слабо въздействие. Класическата медицина, инертното общество предпочитат да вярват в тази истина.
Авангардната наука обаче установява, че човек не е клетъчна структура, а енергийна, в която голяма роля играе микробиомът. Много от болестите са енергийни аномалии, от стрес, през грип, до рак.
Отделно, нашето биополе, нашата мисловна дейност има своя квантова съставка, своя честота. Поставено в електромагнитно поле, човешкото съзнание е неадекватно. Всичко това е загатнато в квантовата механика. Може да се запознаете с някои принципи в книгите на Хулда Кларк. В много съвременни публикации са изследвани честотните, енергийни свойства на нашите съставни частици, микроорганизмите.
Сами може да се уверите в тази теория е като спре електричеството при авария и невероятното облекчение, което усещате незабавно.
Зрялото човешко тяло има частичен имунитет към микровълновите лъчения, има и дебела кожа и кости, които пазят лесно увреждащите се от микровълни органи. Мозъкът се предпазва от черепна кутия, гръдния кош пази сърце и дробове. Но... никой не пази незащитения стомашния център и прилежащата периферия на микробиома, където е центърът на нашето тяло, там се формират антителата, ензимите, лакто-защитниците, витамините, хормоните. И от там тръгват много проблеми, най-вни сред които са метаболитните, но източникът им е ензимен и електролитен.
Децата са много по-уязвими към всичко това. Атакувана е тяхната нервна система, те са стресирани не от съдържанието, а от микровълните... дали ще играят Mortal Kombat или ще гледат пластелинови филмчета, облъчването е еднакво. Атакува се психиката, менталното развитие, разрушава се имунната система, нямат антитела, склонни са да боледуват с болести за възрастни, имат множество алергии.
Наркоманът...! Не го вълнува това, той е като овца в стадо. Вижда, че другите го правят, и той така. Нямало било вреда според науката. Но тогава защо Стийв Джобс не е разрешавал на децата и близките си да ползват тези сатанински устройства?
Смартфонът е много по-опасен за здравето от компютър, свързан с LAN. На практика настолния компютър няма нужда да ви облъчва. Въпреки това, производството на настолни машини на практика е прекратено, дори не се разработват десктоп операционни системи. Облъчвай и владей!
Стига приказки, ето една моя видеодемонстрация:
Ако смятате материала за полезен, споделете го.
Скоро в нашият офис ще бъдат изследвани повечето лаптопи за такъв тип лъчения. Ще бъдат препоръчани най-малко вредните за чувствителни хора и деца. Резултатите няма да бъдат споделяни публично, само на място.
Заключителен сигнален акорд... През последните две години много училища задължително въведоха таблети в училище, с пари на данъкоплатеца и по европейски проекти. Това безумие най-нагло стои на страницата на МОН. На никой не му пука за вредите, защото децата са поредната досадна екстра. Растат зомби поколения, с изтрит от облъчване разум.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни