Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Фалиралите IBM

За човек от село, IBM са фалирали и са купени от компания от Китай. Наречена е на име на българско селце.
За образования човек, със средни IT познания, колосът IBM, чийто персонал има повече Нобелови лауреати от цяла Азия, просто преструктурира дейността си. И премина на ново, квантово равнище.
x86 компютрите още от миналото хилядолетие бяха отживелица за IBM, които ги създадоха. Съответно разкараха парните машини за да преминат на нещо, което го има само във фантастичните романи.
Квантовият компютър! Десетилетия той бе само за ползване от зли корпорации, военни, правителство. Но вече излиза и на комерсиалния пазар.

Квантови компютри се предлагат още от 2011г. от канадската компания D-Wave. Купени са от някои мега-корпорации. За простия човек тези компютри не съществуват, те са абстракция. Та невежият човек идея си няма от стандартен компютър с архаична, двоична логика. Квантовият му идва в повече, тоест не съществува.
Вашата гордост, супер игровия i7, 7-мо поколение с GTX 1080 е като книжно самолетче до космически кораб в сравнение с квантовата машина.

Мощността на класически компютър се измерва в гигафлопси, на квантовия в кюбити. Твърди се че само 30 кюбита се равняват на 10 терафлопса. 10 ултра-мощни домашни компютъра достигат 1 терафлопс. IBM Q е с процесор с 16 кюбита.
Квантовата машина е ултра скъпа... което е нормално, някога и първите x86 компютри се разнасяха със самолети, струваха не колкото автомобил, а колкото завод за автомобили.
В момента идва квантовата ера, не става въпрос само за цената на машината, а за ново поколение, квантови програмисти. Каквито в света са единици. Стандартния програмист е просто клоун пред такова предизвикателство. Ако един стандартен програмист има заплата от 10 хил. лева, то квантовия сам може да си пише нулите на заплатата.
Пазете своите стари IBM Thinkpad, произведени от най-могъщата корпорация. След години ще забравим какво е било Lenovo, но работейки с квантова машина на IBM, един класически Thinkpad ще струва майка си и баща си за колекционерите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни