Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Диагностика на глупостта


Колкото по-прост е един човек, толкова неспособен е да се самооцени. Глупавият няма разум да се самодиагностицира като глупав. Невежият няма знания и методика според които да съизмери своите малки или грешни знания. Иначе не би бил тъп.
Глупостта е като пътуване във времето, тя е свързана с парадокс. Вероятността създание да срещне себе си в миналото е толкова голяма, колкото глупакът да осъзнае, че е глупав.
Не е само до глупост, а до знания и компетентност. Липсата на компетентност, грешните знания са функция на глупостта. За пишман майстора некадърната работа е идеал. И пак парадокс... некадърникът просто няма как да осъзнае, че може да има качествена работа, тя е в други време, измерение, континуум.
Друго измерение на парадокса на глупостта е корумпираният български политик. В неговата вселена липсва вероятност да съществува некорумпиран политик, честен, идеалист. Мотото е, "кой, ако не аз, все някой ще краде и ще симулира дейност".
Политиците са специална каста на привелигировани глупаци. А налагането им е геополитическа стратегия, свързана с установяването на ограничен държавен суверенитет. Глупаци лесно се манипулират, а подмяната на един глупак с друг (демократичната система), никой не забелязва. Спомнете си умен български премиер.
Живеем в свят на парадокса, в който... Войната е мир, глупостта е разум, а невежеството - компетенция. Подмяната на компетентност с компетенция се извършва от фалшивите университети, които са печатници за дипломи, легитимация на политически решения, кражби по фондове. В европейски университети от векове почти няма научна дейност, открития, Нобелови лауреати. В български - напълно.
Всичко това е описано още от Еразъм, през Оруел, до съвременните учени Дънинг и Крюгер.
Вижте графиката, но не се напъвайте, ако сте глупави.
Губим клиенти? Пазарната сегментация е такава, че не желаем да не печелим тези в началото на графиката. За какво са ни пишман-експертите с по-голямо самочувствие от професор по кибернетика, от създател на квантов компютър, от Илън Мъск умножен по Бил Гейтс. С тях само проблеми, те са егоцентрици, драматични артисти, генератор на нерви и проблеми. Нашият бизнес е невероятно труден. И то не да намерим умни хора, такива има достатъчно. А да дистанцираме глупаците.
Да се върнем на графиката. погледнете я, затворете очи и си представете...
- български експерт на държавна работа;
- политици от Парламента в петъчния контрол;
- майсторите по нашите магистрали;
- български професор, чиито аспиранти усърдно плагиатстват западни постижения;
- майстор в автомобилен сервиз;
- студент зубрач или преписвач в университет.
За това говорят Дънинг и Крюгер.
Приложимо е и за цели държави. Най-пропадналата държава в ЕС си въобразява, че спортно, военно, интелектуално, икономически... всякак е над САЩ, Япония, Италия... с малко недостигаща Германия и вечно признателна на Русия.
Осъзнаването на глупостта е проклятие, водеща до отчаяние, алкохолизъм, депресия, апатия или до лудост. Всички човешки гении, бидейки над глупостта, са били смазани от нейния мащаб.

1 коментар:

Unknown каза...

А според вас, вие къде се намирате в тази графика ? :)

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни