Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Made in Mexico

Всичко е произведено в Китай? За бедна източно-европейска може и така да е, но за елитните, богати пазари е различно. На първата снимка виждате къде се произвеждаха най-добрите лаптопи в историята през миналото хилядолетие. За САЩ, за НАСА, Пентагона, за заможния американски мениджър... в Мексико.
Някой зевзек веднага ще отсъди "мъдро", че мексиканското качество едва ли е по-добро от китайското, че мексиканеца едва ли е толкова способен, колкото китаеца. Работил съм в САЩ, с мексиканци. Един мексиканец работи по-добре и по-усърдно от 10 българи.
Темата обаче е различна, не географска дискриминация. Способни хора има навсякъде по света. Инвеститорите, търсят най-добро място, откъм образован, лоялен, рентабилен персонал, който носи печалба, а не драми. В България за съжаление липсва и образование, и работна култура, и традиции за да привлечен който и да е инвеститор. Особено пък колос като IBM. Да, правили сме някога калпави реплики на IBM PC  в Правец, но с 5-6 години закъснение, много скъпо, с много брак.
Мексико е добра територия за американските корпорации, близо, евтино и качествено.
Качеството за разлика от суетата не е подвластно на времето. Затова x86 наследника на производствения бизнес на IBM, Lenovo продължава да се проектира в Япония, а за топ пазарите да се произвежда в същите мексикански заводи. Топ модели, за топ пазари. Думите са нищо без факти...
Интересен е надписът "Manifactuerd under license from Lenovo PC HK Limited", както и "Product certified in Monterrey, Mexico". Има дори горда емблема с орел, Heco en Mexico.
Качествена машина, която няма да намерите по нашите географски ширини, не и в това изпълнение. Вече знаете, че един и същ модел за топ държава се различава от такъв за Източна Европа. Дори чорапи да си купите от САЩ, ще ви изкарат поне 5 години, а не 5 месеца като у нас. Въпреки същото лого на тях.
Този мексиканец може да го видите и поръчате от нас. Вносът е от САЩ, от къде другаде?

1 коментар:

Unknown каза...

lo6o stilizirana statiq s nepravilno opotrebeeni prepinatelni znaci i nekorektno izpolzvani termini v konkretnata sfera na ob6tuvane

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни