Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Черен петък

Човек събрал пари от закуски и цигари и дочакал Черния петък.
От магазин за перални и хладилници си купил компютър с 50% намаление за 299 лева и 99 стотинки, подарили му даже мишка, но не каква да е, а светеща.
Горд като български премиер на откриване на магистрала, го занесъл вкъщи. Включил го... някак си преживял, че няма операционна система и драйвери за никоя, различна от 32-битов Win 8.1. Стоически приел факта, че му се сцепи корпуса, паднаха USB-тата, че дискът скърца като за последно. За толкоз пари, толкова!
Човекът бе бивш държавен служител, спокоен като йога в СПА център. Но постоянните сини екрани и рестарти му дойдоха в повече.
Обадил се в сервиза...
- Алоу, компютъръ ми се рестартира!
- Здравейте, господине. Как е вентилатора, въздухът зад корпуса?
- Фучи и пече като змей!
- Всичко е нормално, просто прегрява и се рестартира.
- Ама момче, преди седмица го купих, какво да правя бе?
- Да го духате, господине.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни