Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Най-опасните домашни уреди, топ 10

Човек дори и добре да живее, пак умира. Далеч по-рано, отколкото му е отреден жизнен цикъл. С все повече болести, аномалии, туморни образования, ускорител за които е високо-киселинната храна и стресът, но и още нещо...
Все повече хора имат психически аномалии, от апатия, депресия, до много по-тежки и необратими състояния. Функция на което са агресията, насилието, убийствата. Храната и дори алкохолът сами по-себе си са първична енергия, все по-мощен катализатор за лошото здраве на хората са технологиите. Най-вече тези, сред които живеем у дома си. Храна, вода, въздух и технологии взаимно допълват своята "селекция" на човеци.
Техно-средата е опасна за крехката биологична обвивка на човека, напълно разрушаваща неговото биополе, аура или същото, но с други наименования във всяка човешка общност из целия Свят.
Техника, уреди, джаджи... те са опасни, много повече, отколкото си мислите или ви позволяват да осъзнаете. Не говоря за некачествени бойлери, газови котли, забравени ютии, взривяващи се батерии, това са аномалии на качеството, на лошия проект, лошото окабеляване, заземяване и небрежно използване. Те не са проектирани за да вредят умишлено.
Има какви ли не комисии по здравето, качеството и безопасността на продуктите. Те запазват статуквото на технологичните корпорации, а човешкото здраве им е просто параван за дейност. Тези институции са като официалната медицина, която не лекува, а маскира или ампутира проблеми с химия, отрови, дроги и брутални интервенции.
Ще ви изредя най-страшните и подмолни домашни уреди,  които са опасни дори да са изпълнени във възможно най-високо качество, от най-елитните световни компании, включени към най-качествената ел. система и експлоатирани най-внимателно.
Преди това искам да отбележа, че човешката биофизика случайно или да, се срива под въздействие на микровълновите лъчения, пулсации и електромагнитно смущения. Човек освен кости, мускули и нерви, има и собствена електромагнитна обвивка, която е пряко или косвено свързана със здравето, интелекта и емоциите. Това дори не се отрича от никой, не е дори в сферата на теорията на конспирациите.
Не ви ли се струва, че децата със смартфони и таблети израстват все по-глупави? А предното поколение, "узряло" пред Playstation и компютърни игри? "Модерната" домакиня е невротична мърла.
Не откривам топлата вода, електромагнитното влияние над психиката на човек е открито в средата на миналия век в САЩ (поне официално), а съветските граждани братя Стругацки го описват по един прекрасен начин във фантастичния роман "Обитаемият остров" през 60-те години. През 1994г. е публикуван американски патент за модулация на психиката чрез пулсации от дисплей. Има честоти, които са недоловими за човек, но оказват разрушително действие на аура, психика... 2.4GHz например. Първи опит за такова влияние е пулсиращата 100 пъти в секунда електрическа лампа.
ТОП 10:
  1. Микровълновата печка. Магнетрон в ламаринена обвивка, с лампичка. Електромагнитен излъчвател, с който се засичат самолети. Освен, че е мощен източник на нейонизираща радиация (дори и зад екранирания корпус), е изумителна система за дистанционно разкъсване на клетките. Знаете ли, че микровълните карат водните молекули да трептят на 2.4GHz, и от това те се нагряват? Магнетронът е толкова странна технология, че конспираторите смятат, че произходът му не е земен. Когато бях в казарма, засичах самолети в ПВО поделение. Около грамадната "микровълнова печка", радиолокационната станция, в радиус от 50-100 метра, ако минеш с луминесцентна тръба в ръката, тя светеше. Двамата оператори, работещи там бяха изолирани на 2 километра от нас. След 6 месеца там, тези момчета приличаха на зомбита, бяха лишени от всякакви емоции. Обобщение: микровълновата печка, руши човешкото биополе, бавно и методично, освен това модулира молекулите на храната и водата по такъв начин, че повечето запознати с темата учени, просто не искат да коментират.
  2. Смартфонът, по-малко таблетът и лаптопът. Имат няколко източника на 2.4GHz-ова радиация, Wi-Fi, Bluetooth, GPS. Най-мощен и вреден е комуникационният GSM радио-модул. Той е мини микровълнова печка, загрява молекулите на мозъка. Има изследвания, че вредата не е чак толкова голяма, тези изследвания са върху здрави мъжаги, в главите на които няма какво да пострада, иначе с чий акъл биха се записали за такива експерименти. Всъщност черепът на едър мъж, тип неандерталец наистина може да екранира сравнително слабата радиация на смартфона. Но жените, особено децата са подложени на сериозен риск. Да сте чували за експерименти върху деца? Смартфонът и таблетът е източник на лъчения и светлинни пулсации, които просто побъркват децата. Те стават хиперактивни, агресивни и за съжаление - тъпи. Отговорните родители не позволяват това.
  3. LED осветлението. Изключително агресивни светлинни пулсации, които за известни и от нажежаемите лампи, но античното осветление бе инертно и не толкова вредно. LED лампите са маскиран източник на UV светлина, който няма нито спектъра, нито цветовия обхват, температура и информативност на истинската светлина. Това е имитация на светлина, с синия спектър, без червено, да не говорим за благотворните за биофизиката ни инфра-червени области. Производствената цена на една халогенна (с нажежаема жичка) лампа е под 10 цента, продават я за 3-4 долара, производствената цена на LED лампа е над долар, продава се почти на толкова или по-малко. Освен това LED не горят, нямат нужда от смяна.
  4. Телевизор, монитор. Те също ни облъчват с пулсираща светлина, с прекъснат, деформиран спектър. Но за разлика от лампите, ни облъчват пряко, а не с отразена светлина. Елитът на човечеството, работещ със скъпи професионални монитори, не е подложен на тези пулсации. Защо ли? А знаете ли, че е много по-евтино да се произведе непулсиращ дисплей, телевизор, отколкото пулсиращ?
  5. WiFi, BT, GPS. Мощен източник на такива лъчения е WiFi рутерът, който трябва да стои къде ли не другаде, но не и в детската стая или в спалнята. Не става въпрос само за вашите устройства, а за цялостна замърсена от лъчения среда, наречена електромагнитен смог. Рутерите на съседите, незнайно защо цифровизираната телевизия, която никой не гледа, но 2.4GHz-вите ѝ излъчватели ни облъчват денонощно. За удивително малко пари се предлагат всякакви "умни" джаджи, които също облъчват, следейки сън, здраве, пулс (пътят към Ада е постлан с добри намерения). Хит напоследък са детските GPS + GSM часовници. Много спортисти слагат GPS часовници, нагръдни WiFi сензори, безжични BT слушалки.
  6. Климатикът. Вреда отвъд пулсации и лъчения. Той просто изкарва от равновесие добре настроените ни системи за терморегулация и оцеляване.
  7. Игровата конзола, игровият компютър. Пълна деформация на възприятията за околния свят. Липса на съчувствие, емпатия, склонност към агресия. Едностранно развитие на интелекта. 
  8. Компютърът, Интернет. Пълно разрушение на традиционната социална същност на човека. Виртуализация на чувства, любов, разбиране, приятелство.
  9. Телевизията. Средство за масова дезинформация и психоза. Налагане на консуматорски идеали, деформация на идеали и модели за поведение.   
  10. Големият хладилник. Това не е екстра, а проклятие. Склад за полуфабрикати, "вечни" храни с много химия, бързи въглехидрати, хормони, ГМО.Структурата на храната тотално се променя във фризерната част, клетките се разкъсват от ледените кристали.
На някой всичко това може да му се струва прекалено конспиративно, особено, ако години наред се е изживявал като "експерт", който налага тези технологии, възхвалява скопената LED светлина... Истината не се опознава чрез квартално философстване, а с интелект, инструменти, наука, добро образование.

Лично мнение. Нямам нищо против вредните технологии (ако не вредят на мен и близките ми), те са част от естествения подбор, с изкуствени средства. Всеки получава това, което заслужава. Вгледайте се в профилите на критиците на тези вреди: запуснато тяло, атрофирал интелект, граматика и аргументи на незряло същество. По съвсем различен начин хората, които поддържат духа и тялото си, които не само подкрепят материала, но го и доразвиват с още аргументи. 
Опит. Когато спре тока в квартала, просто се отдайте на невероятното облекчение. Все едно нещо, което ви е затискало изведнъж го няма, все едно сте свалили сериозно количество тлъстини и бягате с лекота.  

3 коментара:

Unknown каза...

Ето и стойноститте валидни за България според наредбата: " НАРЕДБА № 9 ОТ 1991 Г. ЗА ПРЕДЕЛНО ДОПУСТИМИ НИВА НА ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ ПОЛЕТА В НАСЕЛЕНИ ТЕРИТОРИИ И ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ХИГИЕННО-ЗАЩИТНИ ЗОНИ ОКОЛО ИЗЛЪЧВАЩИ ОБЕКТИ. "

В тази таблица даваме пределно допустими нива на напрегнатостта и на плътността на енергийния поток на ЕМП в населена територия.
№ по Честотен обхват, в който работи Пределно допустимо ниво ред излъчвателят

1. от 30 до 300 kHz 25 V/m
2. от 0,3 до 3 MHz 15 V/m
3. от 3 до 30 MHz 10 V/m
4. от 30 до 300 MHz 3 V/m
5. от 0,3 до 30 GHz 10 µW/кв.cm (за повече инфо при измерване на вредните RF вълни можете да прочетете тук или тук)

"добре познатата ни "Микровълновата печка" е била открита за войските на Хитлер в Русия след като военен инженер от армията му (ето и документа удостоверяващ този факт) по време на обичаен радиолокационен пост през втората световна война забравя яйце в обхвата на антената...........

Източник qko.bg

Petio Hristov каза...

Статия достойна за докторатура!

Unknown каза...

Дайте вариант за изолация? Фарадеев Кафез в апартамента - за блокиране на сигналите от съседите и изключен wi-fi в апартамента? Има ли съвременни телевизори без ШИМ? Какви осветителни тела препоръчвате за дома?

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни