Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

HP Z600 Workstation - седем години по-късно

HP Z600 Workstation е уникална машина, не само за времето си, но и сега. Особено предвид цената и състоянието, на което е новата ни доставка.
Направих следния експеримент, с прилично мощна нова карта (AMD RX 470) го стартирах на три FullHD монитора, с два процесора. Стартирах тежкия профи пакет SPECViewPerf заедно с многопоточния Cinebench.
С този експеримент опровергах няколко мита. Машината даже и с отворена кутия е много тиха, едва 44 децибела. Митът за голямата консумация също е разбит, само 330 вата пиково натоварване, над половината от което е от "печката" на AMD.
В сравнение с по-новия HP Z620, този модел е много по-тих. По-балансиран е, заради симетричното разположение на процесорите, охладителите, каналите на паметта.
Никакви щуротии с преходници. Каквито има "конкурентния" DELL T5500. Пиша в кавички конкурент, защото HP Z600 е значително по-добрата машина, когато е с два процесора. T5500, заради разширителя не работи коректно в някои приложения.
Отклонение. T5500 често гори откъм чипсет, заради неадекватен въздушен поток и слабо изпълнена дънна платка, съветвам ви да му правите профилактика на 6 месеца. И да смените стандартния охладител за процесори с TDP над 80 вата. 
Приказките са нищо без личен опит. Години наред това бе основния ми работен компютър, заради 24/7 стабилната работа и пълната липса на шум до главата ми.
Това е машина от най-висок клас, най-тихата сървърна машина. Много добра опция за в бъдеще са два 6-ядреника. Единствената адекватна подмяна на този модел към момента е HP Z820, но цената му е няколко пъти по-голяма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни