Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Стартът на бизнеса

Някога, през 2008-ма година, двама студенти решихме да си правим кефа като купуваме най-добрите маркови компютри за себе си, ъпгрейдваме ги максимално, правим ревю, информираме хората и после ги разпродаваме. И пак, и пак.
Тогава нямаше откъде да купуваме стойностни машини, продаваха се най-евтините стари машини, за хора, които нямаха пари, имаха нужда от базов компютър.
Затова си направихме фирма и започнахме да внасяме от цял свят. Всичко, което ни се струваше интересно за нашите експерименти, за нашия блог, видеоканал, Фейсбук.
Почти 10 години по-късно не сме загубили хъса към истинската техника, внасяме все по-висок клас, ъпгрейдваме с все по-нови компоненти. Продължаваме да колекционираме и най-добрите стари машини. защото, ако не знаеш откъде си тръгнал, никога няма да стигнеш там, накъдето си се запътил.

Някой, който не разбира нито от компютри, нито от бизнес, нито от маркетинг, ще каже че има и други фирми като нас, други маниаци. Скромността краси, тези които нямат други качества.
Няма други, винаги сме били сами. Никой не успя да ни имитира блога, статиите от некомпетентни студенти са абсурдни, четейки ги, ми иде пак да пропия ракия. Мъдростите във Фейсбук профилите на другите събират по 0-4 лайка. Тази снимка е от мой пост в Retro-PC-Mania има 2000 лайка. Толкова, колкото всичките ни колеги нямат за всичките си постове за всичките си години съществуване.
Да, те нямат ресурса, таланта и компетентността да ни имитират. Но поне напоследък взеха да продават на сиво, вместо на черно и най-накрая разбраха, че хората предпочитат качествена техника на хубава цена, а не нещо с базови параметри и нисък статус на най-ниската. Цените им надминаха нашите.
Горд съм с работата си. Развих този пазар така, че в малка България има много по-модерни и на по-достъпни цени, употребявани компютри с по-високи параметри от тези в Германия, Франция, Испания, навсякъде.
Горд съм и от клиентите. Стотици инженерни и архитектурни фирми фирми, стотици дизайнери, десетки професионални фотографи, околосветски пътешественици. Елитна техника за елитни клиенти.
Колкото до бизнеса, това е начинание, в което се комбинира качествен продукт - компетентен персонал - подходяща таргет група и добър маркетинг. Всичко останало е имитация на бизнес от имитация на фирми, особено ако тези "фирми" имат едно оръжие - ниски цени и укриване на данъци.

2 коментара:

Unknown каза...

Лайката във Facebook е ценно нещо. :) Следя от години какво пишете. Благодаря ви. Понякога сте силно критични, но обективни.

Unknown каза...

"Не ми хвали стока...пазар ми хвали" - така казваше дедо ми /царство му небесно/.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни