Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Силиконовият избор на цивилизацията

Компютърът е творение, почти създание. Следствие на десетки хиляди години еволюция. Мъжка еволюция. Той е инструмент, оръжие, средство за водене на самостоятелен полов живот. Символ на професионален и имуществен статус. Хардуерът му, операционната среда, софтуерът, игрите... всичко е подчинено на мъжка логика. На 100% е проектиран от мъже. За мъже.
Въпреки това все повече жени сами избират компютри. По цвят, съзвучие на марка (към пералнята Samsung), емоции към продавача, влияние от реклами и имитация на чужд начин на живот (Apple).
Intelектът е функция на проба-грешка, в избора на лоша техника няма нищо лошо. Тук не става въпрос за интелект, а за нещо друго.
За самота, липса на мъжки авторитет, загуба на цивилизационни ценности. Нормално е всяка жена да има около себе си авторитетни мъже, които могат да я напътстват за неща, които тя не знае, водачи в мъжкия свят. Баща, брат, приятел, съпруг или колега.
Все повече жени сами избират автомобил, компютър или комплект инструменти от Лидъл. Това е индикатор, че около тях няма авторитетни мъже, компетентни и можещи. Грешният ѝ избор е следствие от лошо обкръжение, по-рядко от твърдоглавие. Единствената опция за удачен избор е късметът. Освен ако не е учила в ТУ-София, но това е абстрактна опция, а и се водят много спорове за това доколко жените от този университет са жени.
Шегата настрана, ако в едно семейство жена избира компютъра, там липсва мъжа. Липсва потенциал за израстване и възпитание на деца. Ако жена избира компютри за фирма, организация, училище (директорката) на база хрумки и емоции, това не е добре за икономика, общество. Пример за което сме ние, в България. В правилната позиция са Япония, Южна Корея, Германия, САЩ. Стабилни общества, със запазени ценности. Там е немислимо жена да избира мъжки технологии.
Лош пример за женска автономия е българското училище. 90%, че и повече женски състав, от учителски до административен. Резултатът: съмнително асемблирани компютри, имитационни проекти, добри намерения и никаква реализация, деца растящи без авторитет, ценности и възпитание.
Жените могат и трябва да взимат решения, къде по-сложни от избора на някакъв си лаптоп или смартфон. Избор на баща за децата си, визия за семейството и дома, откриване на таланти у децата, неутрализиране на конфликти, поддръжка и надграждане на любовта и хармонията.
Няма война между мъже и жени, няма конкуренция - има партньорство. Единият интелект се допълва от другия за една успешна компания, връзка, семейство.
Мъже, видите ли стойностна жена с кофти компютър, действайте - тя е сама, или до мухльо, има нужда от стойностен мъж. Всъщност не тя, хората сме преходни създания, за кратко сме тук. А народът, обществото, прогреса, човечеството.

От 9 години продавам компютри, наблюдавам хората, двойките, партньорствата. Идеалните двойки лесно се различават, мъжът избира старателно за жена си истинска машина (все едно за себе си), Thinkpad, HP Elitebook... жената уважава избора на мъжа си, държат се за ръце. Тези двойки често идват при нас, носят хармония. Понякога брат избира за сестра си правилната машина. Син подбира качествен лаптоп на майка си. Учен дядо избира на внучката си лаптоп без ШИМ и с възможност за графичен дизайн. Има и други двойки... неуверен мъж, сърдита жена... не се задържат при нас, отиват към техно-магазин, отнасяйки със себе си дисхаромията... мъжът по-натам се появява сам или с други жени, но пак няма авторитет. Виждал съм и семейни скандали от двойки, в които жена си има собствен път за "логика". Слаби двойки, които по-нататък не съм виждал заедно.

4 коментара:

Stoyns каза...

Вени, страшен си. Има мноого логика в казаното. Не знам дали много хора ще те раберат, но малкот такива ще го направят.

кен каза...

Стояне, много си се объркал чий е този блог :)

Unknown каза...

Хубава статия :) . Не ме е страх от малко масло под ноктите или да си почистя старата тояга acer 3690 , но имам един въпрос. Харесал съм си един samsung rv720 17 инча i5 gt520 ,читави ли са ? (искат му 300лв)

Миро каза...

Много се смях! Не за друго а защото винаги казвам на жена ми че аз отговарям за техниката и е съгласна! Проявявала е своеволие през годините но винаги след това стига до там "Май трябваше да ти кажа ти да избереш..."

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни