Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Обирането на каймака

Делфинът плува като риба, всъщност много по-добре. Прилична на риба, но е много по-красив. Значително по-умен от всяка риба. Въпреки това хората го бъркат с риба. Затова и наричат буквара на П. Берон "рибен", заради кита и делфина, които в действителност са млекопитаещи.
В океана на търговията с употребявани компютри нас ни бъркат с риби. Но ние сме делфини. Наша цел не са ниските цени, евтините дълги серии еднотипни компютри и лаптопи с базови параметри.
В този океан на посредствеността плуваме за удоволствие, подбираме единични бройки от най-доброто, каймака на най-елитните компютри.
За какво са ни Thinkpad T420 с ниска резолюция, слаб процесор и с вградена видеокарта? Та това е скука, такива лапат само шараните. Къде по-интересни са редките бройки с висока резолюция, мощен процесор и Quadro видеокарта.
Ходили сте на море? Риби се виждат често, но делфините проблясват за миг и който видял, видял. Същото е с нашите единични бройки. Скоро получихме две перфектни бройки от HP Elitebook 8770w. Някои се противяха, че бил скъп, други обикаляха конкурентите, трети се облизваха на цени от EBay. За една седмица обаче бройките се продадоха. И други не се очакват, може би и години. Както например стана с трите ни ThinkPad W701 преди три години, които така си останаха и последни. Е някои още ги чакат. Тримата, които ги купиха сътвориха стотици проекти.
Въпреки голямото чакане от 5 години, от HP Z820 Workstation сме имали само 6 бройки, които се изчерпват часове след първите снимки във Facebook. Бил скъп? Да - струва солидна сума, особено като е в супер състояние, идва с официален внос и се продава на бяло (с ДДС), реална гаранция, от фирма с физически адрес. Не е за малки риби, ако не другото - не могат да го преглътнат.
Днес продадохме още преди да обявим нещо от каймака, единичният Fujitsu Celsius R920 с два 8-ядрени процесора. Капарираха и ThinkPad W540 с нашия без-ШИМ-ов IPS дисплей.

Понякога дори и да има други бройки от бързо продадем модел, се кефим да подберем нещо различно, алтернативен модел. Или пък да заредим проектори вместо лаптопи, защото има Световно по футбол или излиза новия сезон на Game of Thrones.
Затова вместо да ни питате на мейл или телефон, кога пак ще имаме някой модел (който за съжаление сте изпуснали), купувайте смело. С отлагане по-млади не ставате.
Новата ни политика е само единични бройки всяка седмица. Малки серии за малцината елитни ценители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни