Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Измеренията на електромагнитната радиация

Електромагнитен смог, електромагнитна радиация, нейонизиращи лъчения... Много наименования за технологичните вреди от безжични мрежи, смартфони, рутъри, радио- и телевизионен ефир, GPS, Bluetooth и др. източници електромагнитни вълни.
Когато човек е зависим нещо, той по всякакъв начин неглижира вредите от него. Удивително е, но за мнозина цигарите, алкохола, месото и антидепресантите не са вредни. Защото уж някой ги контролира и предлага легално.
Същото е и с радиацията от техниката. Хора с посредствени кулинарни умения с пяна на уста защитават ползите от микровълновата печка, която е военна технология незнайно как вкарана в домовете на мнозина. Други не могат да спрат да водят безсмислени разговори по телефона, нито да спрат да споделят "мъдрости" във Фейсбук.
Какво ни пречат глупаците, ще попитат "мъдрите"социопати, които са запознати с вредите от технологиите, даже отвъд здравия разум.
Никой човек не съществува сам по себе си. Има роднини, деца, приятели, любими. Взаимодейства с цялата социална среда. Живее сред хора и технологии. Няма как да си сложи алуминиево фолио на главата и да се изолира от електромагнитни лъчения. Всъщност има как, но в този случай вредите от лъченията вече са необратими.
На снимката виждате отчитане на електромагнитна радиация от микровълнова печка. Десетки пъти по-високи от стандартите в повечето нормални страни. Въпреки уверенията на производители, че всичко е под контрол.
Този уред всъщност нищо не показва. Показва, че има някакви лъчения, които могат да индуцират в тялото на човек енергия, която да го стопли с 1-2 градуса. Голяма работа. Не си заслужава дори истерията по женски форум.
Няма да давам линкове нито към нормативи, нито към научни публикации. За моето здраве аз съм направил анализа, а за вашето сте вие на ход - имате компютър, интернет, време и стотици хиляди материали по темата.
Удивително е, но над 90% от материалите по недвусмислен начин доказват вредата от електромагнитните лъчения върху човешката биофизика. Останалите 10% най-често поръчкови статии обясняват как вредата е толкова малка, че няма как да умрете веднага. 0% от материалите са на мнение, че смартфоните са полезни за здравето.
Няма да цитирам наука и поради това, че я смятам за незряла. Човек е толкова сложно създание, че със закостенели науки като електротехника и биология няма как да бъде анализиран. Дори и най-простия човек е непосилен за анализ от най-великата наука, от топ университет или от отбор юнаци с Нобелови награди.
Няма да ви давам материали и за да ви провокирам да мислите.
Какво съдание е човек? Кой ни е създал? Как функционираме? Как се възпроизвеждаме? С биохимичните връзки на мозъка ли мислим или с нещо отвъд него? Нима сме само тяло, което може да бъде подгрято? Вярвате ли, че зад официалната наука няма друга? Има ли Бог и дали той ползва Интернет?
Ще ви помогна. Човек не е само обвивка, кожа, която може да бъде загрята от микровълни.
Ето някои направления, в които действат електромагнитните вълни:
  • Мутация на ДНК.
  • Катализатор са за тумори и ракови образования.
  • Предизвикват деформация на енергия и структура на клетките ни.
  • Нарушени взаимодействия между наши и чужди полета, емпатия и отвъд нея.
  • Агресивно въздействие на аура, биополе, чакри, астрална проекция - наречете го както искате. 
  • Поява на стрес, депресия, агресия, апатия, социопатия, други психични аномалии.
  • Неутрализиране на памет и аналитично мислене, които според учените не се случват в биологическия мозък.
Помислете и за друго. Човек е еволюирал десетки хиляди години при постоянен, естествен радиационен, електромагнитен фон. В момента този фон е тотално подменен със синтетични въздействия. Особено в градска среда, но и извън нея с нас постоянно са GSM, GPS, WiFi.
Запитайте се в тази модерна среда и уж много повече свободно време стават ли хората по-умни, по-щастливи, по-спокойни, по-позитивни, по-съпричастни, по-здрави.
Голямата полза от технологиите е, че те ви дават възможност да научите за вредата от тях.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни