Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Компютрите на истинските мъже


Някога имаше истински мъже. Никой не може да отрече това. Не само заради казармата, тя бе само година до две. Нещо друго ковеше мъжеството. Истинският мъж правеше всичко сам - бахура, ракията, туршията, бойлера и Москвича. В почивните си дни мъжът лежеше под колата, стягаше болтове, ръчкаше по инсталацията... Така се каляваше истинския мъж.
А сега, какво? Купил си човекът VW Golf, пералня Miele и Thinkpad втора ръка и няма грижи. От нямане какво мъжко да прави мъжът деградира. Една от причините за затлъстяването е точно лукса да нямаш мъжки занимания. Не се ходи по сервизи с 50 кила пералня, не издирват майстори, не се обикалят пазари за резервни части.
Едни мъже станаха плужеци, други се изродиха в алкохолици, мнозина станаха дървени философи, немалко от скука се ожениха за първата срещната. Някои пък решиха, че мъж се става във фитнеса, но предвид че си бръснат краката и всеки кльощав строителен работник е три пъти по-яко от тях те безспорно са мъже, но синтетични като вибратор в секс шоп.
Истинския мъж излъчва сигнал, че е такъв. Как стойностна жена да оцени мъж, който не е изцапан с грес, не го е фраснал поне няколко пъти тока докато е оправял акумулиращата печка, а ноктите му не са изпопадали след удар с чук? Няма как! Затова има бум на разводи. Това не са разводи, а рекламация. 24 месеца гаранция, през която мъжът се оказва фалшив.
Мъжът не си вършел работата в леглото. Мащабно изследване на Британските учени установи, че само мъжете боравещи добре с отверка, тесла, ъглошлайф и чук могат да чукат качествено. Което нагледно е демонстрирано в късните немски документални филми, където водопроводчика неминуемо оправя всичко и всеки в дома на някой сухар с VW Golf и Miele.
Настъпиха обаче нови времена, истинските мъже насочиха майсторлъка си към компютрите. Сглобяваха сами машини с от кол и въже събрани чаркове. Преинсталираха по 5 пъти на ден пиратски операционни системи. Кракнати игри. Свързваха се нелегално към мрежи. декодираха скандинавски порноканали, откъдето знаеха толкова нови креватни хватки.
После всичко отиде по дяволите. Рекорден на глава население брой фирми започнаха да внасят все повече, по-евтини и по-немъжествени употребявани компютри. Което разбира се е заговор срещу нацията ни от страна на масони, евреи, руснаци, американци и извънземни. Така истинските мъже намаляват, а с това и раждаемостта. Деградирал мъж има по-къс жизнен цикъл - кръчми, алкохол и затлъстяване. По-малко ефективен е на работа. Резултатът е налице - демографски срив и икономика в колапс. С Москвичите и Правец 16 това нямаше как да се случи.
Но имам добра новина. Вижда се светлина в дъното на тунела. Това са лаптопите от магазините за лесно чупещи се перални и хладилници. Един такъв виждате на снимката.
Това е скъп лаптоп. Един мъж сериозно трябва да се напъне за да го купи, струва има няма 3-5 заплати. Това е модел без поддръжка, тоест месеци ще отнеме да се намерят добре работещи драйвери, модифициран от руски хакери BIOS, забит в сайт който ви атакува с вируси и червеи. Сините екрани са не ежедневие, а ежечасие. Защо ги има, само един истински мъж може да установи. Ще смени термопаста, ще продуха и смаже вентилатора, ще сложи по-високи гумени крачета за да подобри охлаждането, медна подложка на видеочипа, шлифоване на метала, който контактува с процесора. Това е модел, който няма драйвер за USB-тата, но истинския мъж ще намери решение с преходници и най-вече с упоритост. Много часове ще проведе по форуми, където други истински мъже се борят със същите проблеми. Истински мъж сред глутница от други истински мъже, истинска социализация.
След половин година батерията на този лаптоп отказва. Чудесен повод за eBay, чакане с месеци, възражения срещу китайски измамници до PayPal, седмица на митницата, идване на друга батерия, още разправии, студена вода, нова поръчка, още една седмица на митницата.
След една мъжка година лаптопът започва да дава артефакти. Чудесно предизвикателство за истинския мъж, плужекът ще иде да се моли да му го сменят. Истинският мъж не се моли никога. Той взима газовата запалка и "оправя" лаптопа. За да го продаде в OLX. Седмици преговори с кандидат купувачи и ето я най-накрая сделката.
Със спечелените пари и още 1-2 заплати истинския мъж си купува следващ кит за мъжественост, от друга марка, но от същия магазин. За да е доволна и жената, в червен цвят.
А жената е доволна - мъжът няма време за глупости като любовница, йога и мачове с приятели.
Заключение. Ако искаш да си истински мъж, никога не купувай истински компютър. С красива жена и с истински компютър всеки може, бъди мъж - опитай с китайски лаптоп и жена с мустаци. А вие жени, продължавайте да селектирате мъжете си с червени лаптопи от супермаркет и ако не ги подкарат до края на гаранцията си, бракувайте ги. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни