Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Другото качество за другата Европа

 
Вероятно сте чели скандалните разкрития за разликата в качеството на храните от една и съща компания за западна Европа и за нас, от другата Европа? Не излизат за първи път, от няколко години насам за тях пишат в Словакия, Полша, Чехия. Все се потулваха.
Не е само за храните, с всичко е така. От праховете за пране и пастите за зъби, през електрическите крушки до бялата и черна техника. Лаптопи, компютри, монитори, смартфони, процесори, твърди дискове и особено видеокарти за нас са второ качество.
Да, има закони за защита на потребителите, 24 месеца гаранция, комисии, глоби. Много Фейсбук драми за това, какви мошеници са търговците ни. Драми от глупави хора, които не могат да видят картинката отвъд собственото населено място, отвъд бедността и невежеството си. Не търговците, производителите диференцират пазара на такъв за развити държави и на такъв за потребители второ качество. За потребители без потребителска култура, в държави без гражданско общество. Би било лудост да не го правят, след като им се дава такава възможност.
Единствената истинска техника у нас е употребяваната от Западна Европа. Нашата техника е собствен внос от Великобритания, Дания и Швеция. Новите видеокарти и други компоненти ги внасяме от Германия.

3 коментара:

бачи кико каза...

За това ще продам наличните си 'техники' и ще си купя от вас! Поне ще знам, че е качествено!
Сам съм се убеждавал в разликите на качеството за един обикновен прах за пране, да не споменавам горивата, храните И ЛЕКАРСТВАТА!...

Georgi каза...

Аз вече подмених изцяло мониторите :-).. повече не бих си купил нов монитор. Лаптоп си взех втора ръка, сега се каня и да си сменя другия лаптоп с един HP Z620 или Z230.

Unknown каза...

Аз пък ще си остана с Lenovo Y700 и Acer VX5, 3 години гаранция, супер производителност.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни