Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Съвременна алтернатива на HP L2035, Dell 2001 и Lenovo L200p

HP L2035, Dell 2001, Lenovo L200p са най-добрите монитори произвеждани някога не защото няма други такива като вид и форма, а заради качеството вложено в тях. 8-битова матрица с реални 16 милиона цвята, оптималната за този формат и размер на екрана резолюция 1600х1200 и най важното, аналогово управление на подсветката. Мониторите нямат трептене в целия диапазон на яркост. Предназначени за многочасова офис работа. 8, 10, 12 и дори повече часове пред монитора без умора в очите.
Учудващо но има хора, които не харесват тези монитори. Намират проблем във формата 4:3 или дизайна, който е по-скоро индустриален, а не лъскав. За съжаление суетата движи търговията не само в този бранш. Трите монитора нямат аналог и до сега поради простата причина, че новите предложения дори и високия клас са с Led-подсветка. Студената светлина от LED трудно се доближава до тази на CCFL и топлите цветове, които предлага. Ясно е, че тези монитори се конкурират само помежду си.

Без аналог но с чудесна алтернатива.

Dell P2014H  за съвременните монитори е това, което бяха HP L2035, Dell 2001, Lenovo L200p за мониторите в годините си на производство. Отличен офис монитор предназначен за многочасова работа.

Въпреки, че е с LED подсветка той няма трептене в целия диапазон на яркост.
Дисплея е 20" широкоекранен 6-битов IPS. Цветовия обхват е 96% от sRGB с коректност на цветовете CRI 80, които са чудесни резултати и това се вижда в много доброто качество на картината.


От Dell са се постарали да задоволят претенциите дори и на по-суетните си клиенти. Дизайна е изчистен и модерен. Типичните за марката сиво и черно но с по-заоблени форми.


Типични за високия клас монитори са множеството входове.  На разположение са VGA, DVI, DisplayPort, 4x USB.

Dell P2014H е прекрасен монитор с ненатоварваща зрението подсветка. Достатъчно добър екран за офис, мултимедия и дори за фотообработка.
Dell P2014H при нас.

2 коментара:

Стоян каза...

Здравейте,
искам да попитам дали това че няма трептене в подсветката се отнася за цялата серия или просто се срещат някой сполучливи бройки. Предстои ми закупуване на монитор за дъщеря ми и за сега това е фаворита, но предварително ми се ще да чуя някой отзиви от хора които го имат!

Благодаря предварително и продължавайте да ни информирате още повече!

Unknown каза...

Dell P2014H е 20-инчов монитор без ШИМ. Ако искате по-голям екран, Dell P2314Ht е 23-инчов монитор от същата серия без пулсации в целия диапазон на яркост.
http://rmania.net/monitori-dell-p2314ht-fullhd-1920x1080-ips-no-pwm-1342.html

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни