Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Шумът на невежеството

Концепцията за "киселото грозде" често кара хората не само да генерират неверни твърдения, но дори да вярват в тях.
Една такава заблуда е шумът от сървърите. На снимката виждате охладител на сървъра HP Proliant ML110 G6 и до него стандартен боксов охладител. Няма нужда да разбирате от термо-динамика за предположите машина с кой охладител ще бъде по-тиха.
38 децибела при максимално натоварване под Intel Burn Test. Да, има и по-тихи машини, но чак пък да вие като самолет (над 130 децибела) е глупаво твърдение. 40 децибела е нормата за жилищно помещение, 60 децибела е допустимия шум в офис. Под 35 децибела човек трудно улавя звук.
На снимката по-горе се вижда и отрицанието на друга заблуда. За "чудовищната" консумация на сървъра. 44 вата!
Сървърната машина работи тихо и безотказно не само благодарение на добрият си охладител, но и поради доброто изпълнение на дънната платка.

1 коментар:

бачи кико каза...

Ама що ми изтрихте коментара сега?

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни