Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Компютърът - свобода или окови?


Оковите са безплатни не само в затвора. Затова безплатни са Интернет, сървърите, смартфоните, GPS спътниците.
За да бъде човек свободен, той трябва да контролира личната си информация: снимките, видеата, документите, проектите, кореспонденцията, мечтите си.
Компютърът е чудесен инструмент за творческа свобода, но се явява и основна окова на модерното робство. Ако цените свободата си, изберете автономна система. Сървър или работна станция. Не се доверявайте на "безплатните" сървъри на Google, Microsoft или Apple. Те не са безплатни, за тях сте платили със свободата, с идеите, с душата си.
По-независими са хората с алтернативна операционна система като Linux. Дори лицензирана ОС дава възможност не на банда хакери да ви контролира компютъра, а само на голяма корпорация, за която вие сте прекалено маловажен.

Смартфонът не е компютър, а средство за следене и контрол. Работете с настолен компютър, първо, че е стотици пъти по-мощен, друго, че поема повече информация, която е само ваша, може да бъде много по-добре защитен, работи добре и извън мрежата, извън Матрицата.
Най-защитени и автономни са истинските машини, проектирани за вътрешна употреба от Надзирателите. Машини, които ви предлагаме, след като Те ги пенсионират.
На снимката, работната станция Thinkstation S30.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни