Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Защо Lenovo са производител без покритие?

Lenovo K900 е модел легенда. Представихме го през 2013г. Много наши приятели са все още с него. Авторът на този материал също.
3 години по-късно мога да кажа, че моделът е невероятно здрав. Това се потвърди и от другите му ползватели. Изпускания, удари, дъжд, кал... всеки от нас има много истории за Lenovo K900. Невероятно здрав телефон, бих го сравнил само с древния Ericsson R320 по отношение на способност да оцелява.
Причина за високото качество на тази машина е японската развойна дейност и японската изработка.
Японска сглобка от Matsushita (Panasonic, Japan), което е достатъчно за високо качество без проектирано остаряване и конструктивни недомислици.
Който притежава този смартфон е разочарован от друго. От липсата на поддръжка. От неадекватната работа на софтуера. Лошото управление на енергоспестяващите функции.
Отличен хардуер с посредствена поддръжка. Нещо, което често предлагат производителите от втория ешелон. Да, Lenovo по отношение на смартфоните са точно втори ешелон, а за евтините си модели - трети. Има вероятност че чрез закупуване на Motorola и Zuc това би могло да се промени.
Но да се върна на Lenovo K900. Някой би казал, че Intel Atom не се поддържат добре от Google (Android) и затова няма обновление на древния Android 4.1. Да, но Asus на базата на същия хардуер имат много по-добра поддръжка, актуализация, поправка на грешки.
Самият K900 е първият флагман на компанията, който остана ненадминат като дизайн и изработка. Неслучайно на повечето рекламни материали на Lenovo, свързани със смартфоните им, ще видите точно този модел.
Да не поддържаш флагмана си е позор. Никой не си го позволява. Нито Samsung, нито Apple, HTC, LG, Asus, Huawei и къде по-малки компании.
Lenovo явно са далеч от топ производителите по отношение на поддръжка и лоялност към клиента. Защото това не е нито първият им, нито последния модел с големи претенции и слаба поддръжка.
След толкова години възхищение от Thinkpad, през 2016г. мога да кажа, че дори и при премиум лаптопите Lenovo не са коректни към потребителя. Някога всички модели имаха описание, поддръжка на сайта им. Сега за ThinkPad T410 и други модели с първо поколение Core архитектура и по-стари няма особено информация, все едно не са съществували. Дори и за работните станции.
Качеството на изработка на хардуера в една или друга степен се е запазило, въпреки временното отстъпление от Wistron. При смартфоните друг модел на Lenovo с японски корени не е известен.А и да има такъв, явно някой трябва да го поддържа.
Виждате пример за добра поддръжка, от същата 2013г., в която се появява Lenovo K900. Това е Nexus 7 2013, който работи с Android 6.0.1, а вероятно скоро ще има ъпдейт и за 7-цата.

1 коментар:

NONAME каза...

Лайново :) най циклещия софтуер!

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни