Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Как да изберем най-добрият таблет за дете?

Технологиите не са най-добрата среда за развитие на деца. Смарфони и таблети нанасят непоправима деформация върху психиката и зрението на децата. Електромагнитната радиация от WiFi, BT и GSM модулите доказано вреди не само на младия организъм, но и на зрели хора.
И все пак няма как, децата настояват за технологии, социализират се с други деца чрез тях. Оставяйки идеализма и лицемерието настрани тези технологии дават няколко часа покой на родителите си.
В този материал ще ви покажа как да изберете най-малкото зло. Как да изберете качествен таблет за дете, една безспорно отговорна задача.
На първо място при избора на таблет е неговото здравословно влияние върху младия организъм. Полезен таблет няма, всяко друго твърдение е нагла лъжа. Не е измислен нито светлинен източник с параметри, близки до слънчевите, нито безжично предаване на данни, което да не са съпроводено с нейонизиращи лъчения.
Избира се по-малкото зло. Избира се от специалист, а не от кварталния разбирач. На снимката виждате анализ с инструменти, които струват 10 пъти повече от самият таблет.
Неспециалист трудно може да разбере какво точно показват инструментите. Ще ви разясня накратко. Надълго съм го направил в този материал.
Дисплеят трябва:
  • Да няма ШИМ (пулсации) или те да са на свръх-висока честота;
  • Спектърът трябва да е балансиран като за LED;
  • Задължителна е добра яркост за виждане на слънце;
  • За деца е необходимо и бронирано покритие, наричащо се Gorilla Glass или негов аналог.
Гарант за добри материали и вписване в стандартите за електромагнитни излъчвания е името на производителя. Иначе изроди като мен ще изкарат инструментите и ще сринем реномето на всяка корпорация. И не защото сме зли, а защото сме идеалисти.
Когато става въпрос за таблет или компютър за деца, то мултимедията и игрите са от водещо значение. Колкото повече приложения подкарва безпроблемно, толкова по-висока стойност има за децата.
Много родители си мислят, че могат да спестят пари като купят таблет от втория ешелон китайски производители и по този начин евтино да отбият номера. Само че по този начин "номера" се отбива няколко пъти и евтиното излиза невероятно скъпо.
Препоръчвам истински хардуер. Qualcomm и Adreno (ATI Radeon) от висок клас, а не китайски ARM процесор със спорна поддръжка, анемично бързодействие и трагична енергийна ефективност. Децата не могат да бъдат излъгани, те ще оценят кое работи истински и кое е имитация. 
Колкото и добър таблет да вземете, без отлична поддръжка от производителя това е просто светеща и изнервяща пластмаса. Затова само таблет от топ производител с висок технологичен морал. В случая виждате снимка как модел от 2013г. се ъпдейтва незабавно до най-новия Android OS. Никакъв компромис с поддръжката.
 
Демонстрация на поддръжка и стабилност. С истински устройства всяка периферия, джаджа работят. В случая таблетът с външен DVB-T тунер, който стартира на малко устройства. 
Вероятно се досетихте, че изборът ми е Asus (Google) Nexus 7 2013. Избор за моя любим племенник.
Защо? FullHD IPS дисплей с ШИМ на 22kHz (ултра-висока честота), добър за WLED спектър, приличен CRI (Ra), впечатляваща яркост, брониран дисплей. Елитен производител Asus за премиум устройството на Google за собствената система Android OS. Поддръжка от самите Google, всичко работи гладко и безпроблемно, без забивания и рестарти. Никоя игра или приложение не може да затрудни мощния Quad-Core Qualcomm и чудната Adreno 320.
Цената на Nexus 7 2013 от чужбина е невероятна. Невероятно оптимална за толкова елитно и балансирано устройство. Под 300 лв. с всички такси за доставка, носи се у дома, два дни след поръчката.
Няколко месеца вече този таблет се ползва активно от малкия човек. И не само от него, има семейни войни кой да го ползва.
Препоръчвам към такова устройство винаги да има калъф. И той да бъде в ярък контрастен цвят за да го откривате лесно по мебелите и никой да не сяда върху него.
Надявам се да съм ви бил полезен. Не питайте за цена на таблета, не го продаваме и нямаме намерение. Просто ви правя услуга. Вие може да я върнете като я споделите сред повече хора. Други устройства с по-безопасни за здравето параметри може да откриете тук.

Знам, че разбирачите ще бъдат възмутени от този текст. Ще се опитат чрез философия и агресия да защитят избора на друг модел. Интернет е свободно място, нека защитят тезите си с аргументи като мен. Дела, не приказки.

3 коментара:

Иван Иванов каза...

От къде може да се купи калъф, като на снимката?

Unknown каза...

Преди автора да пише коментар за китайски АРМ процесори е хубаво да си вземе устройство с helio x10 или x20. Ако е по-марково /например xiaomi/, ще разбере и какво значи добра софтуерна поддръжка. Този път е простено, и най-добрите правят грешки, но препоръка от мен - силата ви е в компютрите, не се разхвърляйте в непознати области.

кен каза...

Господа разбирачи, ако толкова ви допадат Apple, Xiaomi, Samsung и така нататък, бъдете така добри към опитите си за защита на своята спорна компетентност да поставите и линк към ваше изследване, ако ще и да е на 5 нива по-ниско от този материал, написан за 10 минути. Всеки коментар минава модерация, овчи мисли - на стената в личния си Фейсбук.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни