Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Miele и делата вместо приказки

Всеки анти-европейски настроен политик се вози в S-Klasse. Почти всеки български демократ изпитва носталгия по комунизма. Децата на роден професор учат в чужбина. Навред демонстрация на фалшиви ценности, на приказки, които са брутално отречени с дела.
Дефицит на дела, излишък на недоверие. Почти всеки гуру демонстрира неща, в които сам не вярва. Известни лица рекламират посредствени стоки, които не ползват. Жалък театър за жалка публика, която си плаща надценката за милиарди вложени във фалшива реклама, в която не вярва и малко дете.
Когато фалшив човек има приличен бизнес и добри доходи, много рядко следва принципите на които се крепи бизнеса му. Предпочита лукса и суетата.
Истинският човек пък следва принципите си навсякъде. В бизнеса, сред приятели, у дома, дори в интимното си обкръжение.
Генерални изводи, че всички са маскари не мога да направя. Имам стойностен блог, в който мога да отразя моето виждане за живота.
От други материали сте виждали много добри думи за истинската компютърна техника от премиум клас. За употребяваната техника. Употребяваната техника, която е табу за заможният човек...
Това е моята фурна с плот от четири котлона. Втора употреба, не знам от коя година. Отлична работа за разумни пари. Класическият германски промишлен дизайн е наслада за окото. Когато има жена в кухнята, последното нещо което ще изложи един мъж е надписът Miele. Всяка жена знае какво означава тази марка... безспорно най-доброто и без конкуренция на върха. Да, BMW има няколко конкурента, Miele са по-самотни на върха и от Eizo.
Миялната машина у дома, също употребявано Miele. Прелест с възможно най-голям размер. Никакъв компромис с качеството на измитите съдове. А съдове много, след толкова готвене. Толкова време ми освободи тази немска машина, затова и вечер излизат толкова материали тук.


Когато съм ползвал нови перални извън дома, винаги съм бил учуден. Как може нови, скъпи и от доста реномирани производители машини да нямат нищо общо с изпирането на моя стара Miele. Качеството на изпиране от Miele е несравнимо по-добро от всяка друга марка, която съм ползвал. Все пак трябва да отбележа, че съм ползвал основно нисък до среден клас Wirlpool, Ariston, Indesit, Zanussi, Samsung. Звукът на 1000 оборота германски електродвигател гали ухото.   
Като почнах с котлоните на Miele, завършвам с това, което приготвих на тях след първата снимка. Темпе на чугунен тиган Le Creuset, мариновано за половин час в зехтин, лимон и кимион. Тофу в кокос, черен пипер и кимион. Хубав арабски булгур в куркума, полят с чеснов шарлан. Броколи на пара и домашни чушки от ямболско, поляти с нефилтриран ябълков оцет.

2 коментара:

Unknown каза...

Те тези работи не са за всеки, нали разбирате , винаги има разлика в начина по който се харчат парите, всеки търси нещо друго, нещо различно от логиката и здравия смисъл... И аз си купувам втора ръка германски неща, но ме гледат снизходително , иначе съм ходил в училището по смятане ,може би заради това ....

IceCracker каза...

Преди няколко години взехме пералня Miele за баба и дядо, които цял живот се мъчиха с онези перални, които за всяко пране имат нужда от връзване с маркучи към водопровода и сифона. Естествено говорим за пералня втора ръка произведена 96-та година.
Това Miele ни изуми с уникално тихата си работа, както и огромно тегло.
Стана ясно че голяма част от производителите на перални слагат бетонни блокове като балансираща тежест.
Е Miele не са от тях. Те използват солидно парче чугун.
В резултат работят с минимални вибрации, подобно на 3 литров 6-цилиндров агрегат на BMW.
Без съмнение това са най-качествените перални и който заложи на тях няма да сгреши.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни