Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Реклама и коректност на пазара

 
Опитващи се да ни имитират, мнозина колеги безочливо подвеждат клиентите си с некомпетентни и неверни твърдения. Деформирайки по този начин целия пазар, защото те ползват само ценови инструменти. За компетентност се изисква време, изпитания, аналитични материали, инструменти, качествен персонал... много инвестиции.
Най-често неверни твърдения се изписват за видеокартите. Бомбастични внушения, че лаптопи с базовата си видеокарта стават за "най-новите игри" и "най-тежките професионални приложения".
Обикновено колеги внасят  конфигурация с вградена видеокарта. Но когато им се удаде случай за базовите Quadro 1000m или Quadro K1000m и се почват едни безпочвени оди за "мега мощ".
Въпреки, че ние подбираме същите работни станции, но с много по-мощните Quadro 2000m и K2000m, сме пестеливи на суперлативи. Наблягаме на това, че някои модели и модификации имат MXM слот за поставяне на по-мощна карта (вж. снимката).
Да се върна на Quadro 1000m, тя има 96 Cuda ядра. Quadro 2000m е с 192 Cuda ядра и над 50% по-висока производителност.
Quadro K1000m е по-новото Kepler поколение и тук вече базовия клас е с 192 Cuda ядра и изравнена мощ с 2000m. Новият среден клас Quadro K2000m има приличните 384 Cuda ядра и почти двойно по-висока мощност от всичко преди него.
Ако търсим игрови аналог между 1000m и 2000m, това са GT540m и GTX560m. Съответно за K1000m и K2000m това са GT640/GTX650m и GTX660m. Много сериозна разлика, нали? И като прогрес на поколенията и като разлика в класовете.
Сега реалността е такава, че една вградена видеокарта от Haswell и нагоре поколение за игри и мултимедия е поне равностойна на обявената като геймърска Quadro 1000m.
Разбирам, че колегите също искат да продават, но не това е начина. Кому е нужна тази заблуда? Когато думите не покриват очакванията, клиентът се разочарова. И споделя разочарованието си сред приятели, в Интернет, навсякъде.
Над 8 години показваме на вас и на колеги какви методики и инструменти да ползват за да аргументират мненията си. Някои от тях даже инструменти като нашите купиха. Но не знаят и не могат да ги използват.
Затова избират лесното и често се аргументират с наши материали. Но за машина, която не сме изследвали, започва едно трагикомично творчество, което е срам за пазара на елитна техника.
Още по-жалко е когато се имитират наши изследвания и анализи, които се пренасят от машина с максимална комплектация към същия модел в базова конфигурация.
Нашият клиент вече е образован и има въпроси за качествата на дисплея, реалната производителност на процесора, възможността за графичен, процесорен и RAM ъпгрейд. Въпроси, на които имаме отговор.
Попитайте за възхваляваните като игрови и мощни професионални лаптопи имат ли ШИМ, какъв е цветовия им обхват, разполагат ли с MXM слот, колко слота за RAM имат, снабдени ли са с mSATA и на коя скорост... ще работи ли добре еди коя си игра и определено приложение. Питайте за мощността в GFLOPS, кадри в GTA5 или SolidWorks синтетичен тест. Попитайте писмено на мейл, и ако ви излъжат, връщате стоката.
На снимката виждате пример на представяне. Ясно и информативно, нали? HP Elitebook 8560w в специалната си модификация с Quadro 2000m на MXM, 4 слота за RAM, без ШИМ, пълен sRGB обхват. 

В опита си да бъда добронамерено критичен определям колегите без кавички. А кавичките са напълно оправдани, защото ние сме компютърни експерти, а не шарлатани продаващи евтино незнайно и от тях какво.

1 коментар:

Unknown каза...

Стига с тоя 8560w вече, добра е машинката, но наследника 8570w има всичко което има и 60w, само че има Ivy Bridge процесор и по-мощно видео. Смятам че 8570w остаряха като модел не по-малко от 8560w, така че може да препоръчвате тях като класически елитбук.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни