Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Стрес тест на сървърна машина

 
Лятото и жегата са най-голямото изпитание за един компютър. Това е периодът, в които компютрите със заложени принципи на програмирано остаряване казват "чао".

Често хората ни питат: "Колко градуса вдига този компютър като толкова го хвалите?". В този материал ще ви покажа.

 
Избрали сме сървърната машина HP ML330 G6. Защо нея? Защото е проектирана да работи денонощно, и в студ, и в жега.
За да затрудним максимално машината, я окомплектоваме с този хардуер. 73GB ECC RAM, NVidia Quadro 5000 и Intel Xeon X5560. Впечатляващо, нали?
След 3 часа и 40 минути свърхнатоварване в помещение с температура 28 градуса, температурата на процесора бе под 75 градуса. Удивително, но и колосалната Quadro 5000 оцеля, като запази една прилична температура от 53 градуса.
Спирам стрес теста на AIDA и само след 2 минути не много високите температури спадат драстично.

Защо тази машина се справи толкова добре с тези натоварвания, а други не могат?


Всичко е проектирано и изпипано до най-малка подробност. Това е компютър за немислими за потребителска машина натоварвания. 

Цена и параметри на показаният компютър, базиран на сървърна платформа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни