Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Не че нещо ама...

 
"Не че нещо ама за тази цена ще си взема laptop с 5то поколение i7 имате хубави продукти ама по някога се изхвърляте... " Цитат от нашия Фейсбук, без редакция.

По този начин мислят учудващо много хора като видят цената на наш Mobile Workstation. Разбира се с тази първа снимка не искам да кажа, че хората са глупави. Истината е, че са невежи в голямата си част. Ако имаха и най-бегла представа що за машина е работната станция, друго щяха да твърдят.
Думите са излишни, затова показвам тази визуализация на това с какво една работна станция е много повече от всеки потребителски лаптоп. 

Знаете ли защо съм прав да наричам чукундури тези хора. Защото рано или късно някой от тях се сдобива с Workstation. И изведнъж, той става най-върлия фанатик на този клас компютри и екстремално зле настроен към ширпотребата.
Сдобива отнякъде? Ето пример за сдобиване на висок клас лаптоп от нисък клас търговец на рекордно ниска цена. Трагична профилактика, лоша комплектация с памети. Китайска батерия, неоригинален адаптер, бавен твърд диск... и т.н. Черен внос на скапана техника. Пиратска операционна система. И въпреки всичко чукундурът е по-доволен от тази работеща на 20-30% от възможностите си осакатена машина, отколкото от всичките си супермаркет придобивки преди това. 

Хубавата техника струва справедливи пари. Не се препродава през нас според широко разпространената аграрната теория, че това е отработила ресурса си техника, сменяна по договор с ново поколение. Това е лизингова техника, като в елитна автокъща.

1 коментар:

Unknown каза...

А какво ви е мнението за тази машина ?

https://www.youtube.com/watch?v=NC2blnl0WTE

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни