Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Дребни вносители на едър хардуер

В България има много фирми за търговия на употребявана компютърна техника. По-големите са десетки, средните стотици, малките - безчет.

Повечето са нелегални "търговци", работещи не в сивия, а в катранено черния сектор. Мнозина са просто прекупвачи. Вносителите се броят на пръстите на едната ръка.

Да си вносител е нещо голямо, солидно и гордо. Вносителите у нас а колоси, някои са прекалено големи за големината на страната ни, те всъщност са експортьори. Има и средно големи вносители с немалък обем вкарвана в страната стока.

Ние също сме вносители. Някои злорадо биха казали, че сме най-малките вносители. И ще са прави, няма да го отречем. За разлика от колегите, ние не внасяме големи серии еднотипни машини са еднакво посредствени параметри. Това е много изгодно, но не е за нас.

Ние сме носители на дребно, но на най-едрите като параметри конфигурации. Обираме само каймака от листите на европейските рецилиращи колоси със стотици хиляди позиции.

 
Най-големия, IBM x3400 M3

Исполинът DELL Precision T7500 със Six-Core Xeon и в случая с Quadro 5000

 
Друг рядко срещаш се колос, HP Z600 със Six-Core Xeon, Quadro 4000

Специалният HP Z400 със Six-Core Xeon и Water Cooling, 6-Dimm's, Card Reader

 
Quadro 5000, къде сте виждали тази карта при масовия внос? В най-добрия случай там са с Quadro 2000, в много добрия с Quadro 600


HP Elitebook 8560w при нас е с 4C-8T ядрен процесор и Quadro 2000m, масовите серии на едро са с 2C-4T процесор и Quadro 1000m 

На последната снимка виждате едно голямо предимство на вноса на малко бройки. Всички ги тестваме и детайлно изследваме и представяме. Нямаме колеги, които да правят това.

1 коментар:

Unknown каза...

Поклон! Продължавайте в същия дух да ни радвате на истинското и качественото в живота и не на последно място блогът ви е невероятен,четейки си казвам: "да наистина си заслужава човек да живее".

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни