Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Автодиагностиката на биомашината

Освен специалист по храна съм професионалист в света на компютърния хардуер. И като такъв ще ви кажа, че първообраз на компютърната система е нашето тяло. Компютърът като опростен модел е прекрасен пример за оптимална работа на тялото ни. Истините са в простотата.

Лошите неща с тялото ни се случват защото много сложно възприемаме простите му сигнали.
Дали тяло изградено от аминокиселини или такова основано на силиций, цел на всяка жива (разумна) структура е да оцелява... максимално дълго.

Един компютър без системна автоматика, датчици, сензори, контролери, даунклок на процесор и графично ядро, автоматичен рестарт... не би оцелял сред хаоса на мощните енергийни потоци, които бушуват в него.

Същото е и в нашето тяло. Само, че ние не слушаме сигналите, а ги маскираме с лекарства и обезболяващи. Все едно да махнете пищялката на компютъра, да залепите скоч на червената лампичка на дъното, да пренебрегнете сините екрани, репортите за лоши сектори на диска... проблемите няма да се оправят, просто ударно ще съкратите живота на машината. С нашата жива машина е същото.

Пулс, кръвно налягане, холестерол, кръвна захар, триглицериди, пикочна киселина, температура на тялото... все параметри, които автоматиката ни поддържа в норма. Когато тези параметри излязат от границите, това е сигналната лампичка, че нещо не е наред,

Ако имате високо кръвно, над 90 на 60, нещо не е наред... игнорирате ли проблема, сърцето почна да пищи с пулс над 60... бъбреците, черния дроб започват да работят на максимални обороти като вентилатор на процесор с изсъхнала термопаста. Подкожните мазнини ударно нарастват, кръвоносните съдове се запушват, сърцето започва да скърца от високи обороти... налягането расте... и току виж изгорял процесора (мозъчен инсулт) или гръмнало захранването (сърдечен инфаркт).

Яжте, пийте, пушете, правете каквото искате, докато не започнат да мигат лампичките на системата автоматика. А те почват да мигат доста бързо след като започнете да подавате лошо гориво.

Това са основните сигнали за авария на тялото:
  • наднормено тегло, мазнини над 25%, висцерални мазнини над 8%;
  • кръвно налягане над 85 на 120;
  • пулс над 70 уд./мин.;
  • холестерол над 5mmol/L.
Това са основните показатели, има и по-малки аварийни лампички.

На тази снимка се вижда, че малко съм надвишил нормалните за мен 60 на 90 пулс, което се дължи на настинка и недоспиване. Всеки трябва да има у дома един Omron и периодично да си прави самодиагностика.

На първата снимка пък виждате охлаждане на компютър. Вгледайте се внимателно, има прах... трябва профилактика. За човешкото тяло профилактиката е спорт, чист въздух и добър сън.

Материалът е взет от групата ми Extreme Health Mentors.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни