Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Работна към геймърска станция. Трансформация на HP xw4400 и HP xw4600.


   Кое е най-дразнещото нещо при работа на компютъра? Това съвсем не е шума издаван от него. Все пак мощните компютри също като мощните коли издават по-силен звук. Най дразнещото нещо е тъпото кръгче до курсора на мишката, което показва, че нещо зарежда и сякаш цялата система е забила. Или чакането когато се опитате да отворите някаква програма и компютъра реагира след 1-2 минути. И не на последно място, когато искате да поиграете някоя яка игра и вместо да се насладите на графиката и екшъна се налага да свалите не само настройките на "LOW" но и резолюцията за да докарате що годе прилични кадри.
Всеки подложен на този хардуерно-софтуерен тормоз се замисля за смяна на машината и разбира се си мисли, че за да работи бързо и да подкара последните игри му трябва компютър подобен на този наречен "Белгийският Звяр", който е предназначен да контролира световната икономика. Започва четенето на постовете на псевдоспециалисти подвизаващи се по форумите от чийто коментари единствения извод, който можеш да си направиш е, че техните сглобки са най-мощни. Празни приказки от специалисти с начално образование без нито един довод, нито едно доказателство, нито един тест. 
Аз също съм минал по този трънлив път и ще ви успокоя преди да сте изпаднали в истерия и да направите някоя глупост, като да пребиете човека, който ви е сглобил толкова калпав компютър. Решение има! Разумно и много по-достъпно отколкото си мислите. 
Решението на всички компютърни неволи е Workstation. 
Ние най-добре знаем, че един Workstation бил то и на 10 години винаги има с какво да ви изненада и впечатли просто защото при тях всичко е замислено и оптимизирано да работи на пълни обороти. Това не го казваме, защото продаваме такава техника, а защото никой друг не е направил толкова тестове и сравнения колкото нас. Поровете се в блога ни и сами ще се убедите. Теста, който направихме също като много други наши тестове сигурно ще се стори ъпсурден за доста хора но фактите са си факти. Компютър на 10 и повече години подкарва най-новите и тежки игри от 2015 година на високи настройки и Full HD+(1920x1200) резолюция с около 30-40 кадъра в секунда. Звучи нереално, нали? 
HP xw4400, intel Core 2 Duo E6700, 8GB RAM, GTX 660 това e конфигурацията, която без проблем се справя със заглавия, като Need for Speed Rivals и топ играта на 2015 година Witcher 3. 
Една от най-тежките игри за 2015г. Witcher 3, върви гладко с около и над 30 кадъра .
NFS Rivals също е голямо предизвикателство за повечето компютри. Тук играта лети с 30 кадъра и само софтуерно ограничение спира компютъра да изкара много повече кадри.
Постигнатите резултати са на FULL HD+(1920x1200) резолюция с високи настройки на графиката.

Може би малко се престарахме, като поставихме GTX 660 но компютъра се справя без проблем със захранването на това чудовище. HP xw4400 и HP xw4600 са се доказвали много години като изключително надеждни работни станции и с този тест целим да ви покажем, че с удачен ъпгрейд тези компютри се трансформират в мощни геймърски станции. Дали си струва да се слагат скъпи видеокарти в стари машини? Има една немска поговорка, която гласи, че ако нещо работи добре то не се сменя. По-добре да ъпгрейднете стар Workstation, чиято надеждност е почти недостижима за повечето сглобки, които гърмят като пуканки ако ги натовариш като работна станция. 
Теди остана изумен от видяното.
   Хардуерното остаряване при тези машини не важи. Замислени са да изстискват максимума от всеки компонент и щом xw4400 постига такива резултати с двуядрения E6700 представете си как ще разкъсва тези игри с по-мощен двуядрен или 4-ядрен процесор. Не е нужно да се поставя чак GTX 660. Все пак тя е доста скъпа видеокарта. Има и по-достъпни варианти като GTS 450, GT 630, Radeon HD 5750, Radeon HD 6570, които също са с DDR5 рам памет и поддържат DirectX11. С подобна конфигурация супернадеждните xw4400 и xw4600 се превръщат в супернадеждни геймърски компютри, които като представяне не отстъпват кой знае колко на най новите сглобки с i5, i7 процесори, защото за повечето игри не са важни броя на ядрата, а честотата на ядрото на процесора.
Да превърнеш Workstation в геймърски компютър е като да си купиш Hummer за градска кола. Всички ти завиждат, защото знаят, че колата ти може много повече.
Конфигурациите можете да видите в ценовата ни листа.

3 коментара:

Jummy каза...

Извинявай, че ще те цитирам
"С подобна конфигурация супернадеждните xw4400 и xw4600 се превръщат в супернадеждни геймърски компютри, които като представяне не отстъпват кой знае колко на най новите сглобки с i5, i7 процесори, защото за повечето игри не са важни броя на ядрата, а честотата на ядрото на процесора."

Това да го разбират ли читателита като E6700 2.66Ghz e с по-висока работна честота от най-слабият i5 (3 GHz) или i7 (3.4 GHz) ?

Unknown каза...

Какъв процесор бихте препоръчали за ъпгрейд на xw4400?

Unknown каза...

Преди изречението което цитираш е написано, че тези компютри ще се представят още по-добре с по-мощен 2-ядрен или 4-ядрен процесор. За подобна конфигурация става въпрос.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни