Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Пести време и здраве с класически телефон

 
Често пишем за вредите от техно-генно-модифицираната среда. Няма по-голяма загуба на време от времето пропиляно със смартфон.
Смартфон, който уж е наследник на телефона за разговори, а се явява пристрастяващо устройство за промиване на мозъци и безцелно пилеене на време от краткия ни живот.
Хората са се зомбирали със смартфоните, вижте ги по улиците, в парковете, по автобуси и метро. Навсякъде заровени в смартфона си хора.

Какво правят ли? Бягат от шибаната действителност е един измислен виртуален свят на барнати с фотошоп или изпилени с филтри снимки и стотици "приятели", сред тагове и лайкове.
А децата? Ех, децата... смартфоните таблетите им изпиват акъла и те растат като малоумници сред фалшиви идеали, цветове, приятели... в друга реалност.
Но стига дърдорене и мрънкане, този материал е нас, оцелелите сред живите мъртви.
Какъв е изходът? Телефон е необходим, няма как, и камерка от време на време. Зарежете тъпите смартфони, те не стават за комуникация, издържат до ден от батерия, слаба връзка, неудобно телефонно меню.
Пълноценен живот със съвременна комуникация ви предлагат класическите клавишни телефони. Без интернет, Фейсбук, GPS и всичко друго, което ви следи къде ходите, какво правите, с кой комуникирате, как изглеждате.
Странно, но тези телефони в наши дни не оцеляха, а в близкото минало имаше великолепни екземпляри с удивителен звук, обхват, здравина, време за автономна работа. В офиса ние ползваме Sony Ericsson K750.
И все пак искате нещо ново? За вас, като втори телефон, за родителите си, които искат нещо класическо или за децата, които искате да растат в реален, а не в измислен свят. Ако сте шеф във фирма, задължително осигурете на персонала единствено и само класически служебни телефони.
Търсим нов класически телефон. Все боклуци. Nokia вече не са Nokia, а някаква изгъзица на Microsoft, забравяме за тях. Ericsson са история, Siemens също. Motorola бе прекупена и изнасилена от кой ли не, но класически телефони не пусна... ех, как още си мечтая за черна V3-ка.
Всъщност Nokia 515 от новите изглежда прилично, но цената за такова дърво е безумна.
Остава Samsung, който винаги е предлагал качество на разумна цена. И ето, че те имат един класически модел на много добра цена. Това е Samsung GT-S5611. Пипнат, стилен, тънък, лек, метални части, удобна клавиатура. Изглежда по-скъп, отколкото е (110-120лв.). Отвратителен TN+Film дисплей, но за толкова пари, толкова.
 
 

1 коментар:

Unknown каза...

Погледнете още и galaxy xcover 550 , също много приятно телефонче.
А ако сте носталгични, по китайските сайтове (напр. алиекспрес) има доста refurbished класически нокийки(6300 ми е любим), мотороли и сониериксони :)

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни