Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Lenovo TAB S8 - стилна мощ

Lenovo TAB S8
Пазара на смартфони и таблети е пренаситен от най-различни марки и модели устройства. Много от тях са със странни и трудни за произнасяне имена и означения в характеристиките, които трудно някой може да разбере. Не всеки може да се ориентира, кои от тях са наистина качествени и кои не. Истината е, че не само Samsung и Apple произвеждат качествени смартфони и таблети. Производители като Lenovo, Meizu и някои други компании имат модели, които успешно могат да конкурират флагманите на колосите в тази сфера. Въпреки, че на този пазар трудно може някой да пробие и да мери сили с големите играчи, Lenovo постепено набира скорост и все по-често виждаме устройства с впечатляващ дизайн и мощен хардуер, които печелят все повече симпатизанти. Моделите К900 и К920 показват, че Lenovo може да се позиционира дори във високия клас смартфони.

При таблетите, китайския производител следва същата политика и лансира устройства с производителност, трудно достижима за много други. Lenovo TAB S8 не прави изключение и впечатлява не само с визия, а и с пъргавината си. При таблетите най-важен е дисплеят и затова ще започнем с него. Въпреки рекламните наименования "Infinity display", които не харесваме по принцип, дисплея е много качествен. Той е 8-инчов IPS с впечатляващата за таблет FHD+ резолюция 1920х1200, който няма ШИМ. Картината на него е много жива и контрастна и не се променя при гледане под ъгъл. Друго предимство на IPS-дисплеите е, че при тях белия цвят е наистина бял, докато при другите дисплеи той жълтее.
Infinity Display  създава илюзия, че имате по-голяма работна площ.
Дисплеят на TAB S8 няма трептене.
IPS дисплеят осигурява голям зрителен ъгъл.
Процесорът е другата силна черта на TAB S8. Той е мощен, истински 64-битов четириядрен процесор Intel® Atom™ Processor Z3745 (2M Cache, up to 1.86 GHz), а не някакъв процесор базиран на ARM архитектура. Този звяр осигурява гладко плейване на HD филми, бързо отваряне на приложенията и бърз мултитаскинг. Таблетът разполага с 2GB DDR3 оперативна памет, която работи на 1066MHz и е предостатъчна за бързото функциониране на системата. В комбинация с процесора и рам паметта имаме мощна графика, която не е каква да е , а Intel Gen 7 (Ivy Bridge), която е с 22nm технология и поддържа DirectX 11 и Shader 5.0. Благодарение на хардуера си Lenovo TAB S8 изкарва над 33000 точки в An tu tu Benchmark.
Резултатът на таблета в An tu tu Benchmark e 33904 точки.
Впечатляващи резултати, нали. Малко са устройствата, които могат да се похвалят с такъв процесор и такава графика. TAB S8 поддържа LTE(4G) връзка за гладко сърфиране в интернет и стриймване на видео и музика, а качествения звук е благодарение на двата високоговоритела, поставени на предната страна на таблета. Батерията е 4290MAh и осигурява над 5 часа автномна работа, което е впечатляващо за устройство с подобни характеристики.

   Lenovo TAB S8 е супертаблет. Мощния хардуер би подкарал най-тежките игри, а гледането на филми на IPS дисплея е много приятно изживяване. Идеален за дълги пътувания, забавление на децата, а защо не и за работа с документи, презентации и т.н. Стилно и мощно андроид устройство от реномиран производител. Очаквайте скоро в ценовата ни листа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни