Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Extreme Hardware Maniacs и GeForce 8800GTS 320-bit

Знаете ли по какво се откроява хардуерният маниак от келеша-геймър или разбирача, четящ ревюта в несвяст?
  • Истинският маниак помни и уважава миналото;
  • Той е ползвал истински топ хардуер, колекционира го, изпитва към него силициев патриотизъм.
Останалите само разсъждават върху картинки.
Докато потребители маниаци се срещат, дори и в България, то търговци от това тесто не може да откриете и след седмици рендериране с десетина Tesla карти. Става въпрос за други, освен нас.
Винаги се стремим да внесем максимално маниашките, екстремално ъпгрейднатите. Машини гледани с любов без оглед на ресурси.  Това, че сме маниаци на първо място и после търговци е, че не гоним големите лотове с посредствена техника, а искаме само и единствено единични уникални бройки. Да, цената е малко по-висока, а понякога и направо стряскаща при такъв подбор, но какво е цената за маниака? Даваш хартийки и получаваш мечта - безценно! А евтин заместител на мечтата е за евтини хора, за лаиците, които никога няма да бъдат в отбора на маниаците. За пенсионерите по дух, които избират базов VW Golf, но винаги тайно мечтаят за VR6.
Виждате легендарната NVidia GeForce 8800GTS 640MB, 320-bit. Карта, която докосвайки я хардуерен маниак, винаги изпитва тръпка, хардуерна религиозност. И гордост разбира се. Горд бях днес, че съм сред малцината хора в света, докоснали тази светиня в графичното царство.
Картата е свалена от работната станция HP xw6400. Машина, която продаваме на невероятно изгодна цена. Същата машина най-често е въоръжена с хардуерния аналог на 8800GTS, който е Quadro FX4600. Вижте им снимките - това са еднояйчни близнаци!
Имаме няколко бройки са тази карта, някои вероятно ще оставим с нея - за ценители. А една видеокарта със сигурност ще остане за музея ни. Такава класика не е за изпускане.

Някой от вас ползвал ли е тази видеокарта, когато е била актуална? Какви са впечатленията?

Целта на този материал е да ви покажем, че мечтите са нещо близко и реално. Никога не ги зарязвайте! Понякога е по-добре късно да се сдобием с мечтана видеокарта, отколкото цял живот да имаме едно подтиснато вътрешно неудовлетворение. Личният ми пример с това е като преди няколко години се сдобих с GeForce 4800Ti. Опитайте, това е истинска анти-стрес процедура. Малко пари за реализация на позабравени мечти.

1 коментар:

Unknown каза...

От тази карта имах 2 броя, едната умря около 4 години след като я купих, а втората един приятел я търкаляше с кеф допреди 2 години. Имах и по-мощната 8800 GTX, май я подарих на някой от колегите след като умря. Велики карти бяха - голям кеф да не ти се опъва никоя игра.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни