Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Виртуалният свят и личното време

Нищо не се е променяло с духовният свят на човечеството от хилядолетия. Доскоро... защото от началото на века настъпи голяма еволюционна и духовна промяна. Някои не я разбират, други я отричат, трети я заклеймяват и анатемосват.
И преди е имало вярвания, религии и въобще алтернативен духовен свят. Но той е абстракция, която или не съществува, или концепциите за нея са крайно деформирани.
Религията хилядолетия е отговаряла на нуждата ни от алтернативен свят за съществуване.
Вече нямаме нужда от абстракции и суеверия, имаме напълно реален паралелен свят, в който всеки може да се потопи.

Защо новата паралелна действителност не се одобрява от хората или поне не явно?  Защото не се разбира!

Имаме 24 часа в денонощието, 7-8 от които прекарваме в Sleep режим, през 8-10 часа работим заедно с пътуването до работа. Остават ни 6 часа, от които час до два за храна... остават 4 часа. Половин до един час за хигиена... остават 3 часа. Семейство и приятели... 2-5 часа. Ето, че сме на минус. Ами спорта? Още час на ден и толкова за път, облекло и хигиена. Още по-голям минус. Секс и романтика, кога?

Освен в класическото измерение, в което имаме нула или минус часове, се опитваме да живеем и във виртуалното измерение. Интернет, Фейсбук, Skype, Viber. Няма как, има го това измерение, тази комуникация, тази нова зона за развитие на интелекта ни. Безкрайни познания и неограничени възможности за творческо израстване. Липса на ограничение в комуникации и пространство, липса на ограничение при намиране на партньори за всичко.

Обаче имаме само 24 часа! А виртуалният свят иска поне 2 часа за обикновени хора и почти 6 и повече за творчески личности на ден. Откъде тези часове?
Пестим от време за сън, за храна, за приятели, за спорт. Това води до депресия, безсъние, влошено здраве, перманентен стрес.

Защо е така? Защото обществото е лицемерно, а завистливи доброжелатели се опитват да ви ограничат от област, в която бихте могли да пожънете повече успех от тях.
Паралелният свят не е срамен, ограничаващ и безполезен. Който мисли така, вероятно съди по личен опит. Или от лош личен опит, който преписва на останалите.

Виртуалният свят е нужен на всеки съвременен човек. Просто му отделете необходимото време, правилната концентрация.

Без виртуално представяне няма бизнес, без личен маркетинг не може да си намерите работа, а в скоро бъдеще и приятели. Ще сте изолиран от събития, култура, пътешествия, евтини оферти, здравословна храна. Бидейки виртуален аутсайдер, ще живеете зле и в реалния живот.

Започнах успешен бизнес през 2008г. чрез този блог, от паралелния свят, който стана реалност чрез фирма, хора, материални и финансови активи.

Често работя в режим на виртуализация, след като в близост до мен има толкова прости и скучни хора. Единственият начин е да разпъна виртуалните сензори за комуникация по-далеч и по-далеч.
И така, осъзнахме какво паралелен свят, който е в синхрон с реалния. Но как да намерим време за него?

Моите съвети са:
  • Да уплътнявате времето си чрез потапяне във виртуалният свят докато чакате на опашка, пред кабинет, в автобус, метро, самолет, гише на администрация или просто докато жена ви дудне, вие сте на тъпа сватба, сбирка с "приятели". Но даже и там, не губете време, а творете или се образовайте. Вижте например как аз в моя Facebook генерирам Bus post-ове за няколко спирки в автобуса.
  • Назначете си час до два на ден за престой тук. Или през ден повече. И толкова!
  • Махнете излишните канали, които ви разконцентрират. Изберете си до 200 виртуални приятели (с реално, но не задължително измерение), до 5 интернет групи, 2-3 новинарски сайта (може и без тях), няколко елитни блога и видеоканала, максимум 1-2 порно сайта... подредете си виртуалният живот. Губите време, защото сте разхвърлени. На снимката показвам как разкарвам ненужният канал Viber и от смартфона и от компютъра.
  • Чатът - яко, а? Но често е едностранен процес, нито вие разбирате отсрещния, още по-малко пък той вас. Освен ако не ви е много близък приятел или любим, просто се надявате да бъдете разбран, но това не става. Замислете сте колко много часове сте загубили с чат хора, които нито сте видели, нито чули, нито вече поддържате връзка. Колкото до любимия, има чудесни романтични моменти в чата, за които на живо от хормони и страст няма време, но съветът ми е, напишете му (ѝ) мейл, писмо, посветете му пост. Защото чатът често изопачава разговора.
  • Ползвайте Интернет основно през стационарен компютър или лаптоп, през смартфон е авариен режим и почти винаги е загуба на време. Сменете смартфона с някоя стара класика, Nokia 6220 например или Sony Ericsson K750. Смяната на смартфон с телефон ще ви осигури поне един час свободно време на ден.
  • Задължително един път седмично - технологичен пост, тоест ден без интернет. Защото така ще му се наслаждавате по-добре, ще го цените повече, ще бъдете ефективни, без да се размотавате.
Ще бъдете по-пълноценни, по-малко стресирани, по-здрави, по-щастливи и удовлетворени.

Защо наричам този виртуален свят паралелен? Защото все повече хора живеят там. Живеят, защото отделят много време, все повече време. Някои даже повече време са в паралелния свят, отколкото в реалния. Това е алтернативен свят, в който те са красиви чрез нагласените си и редактирани с Photoshop снимки, където изказват мъдри мисли (откраднати от някъде), където лайкват красиви хора и водят комуникация тях, членуват в групи и общности, протестират срещу политиката, спортуват, обичат, копнеят за лъскава таратайка и пищна фолк певица. Някои водят сексуален живот там, други любовен, трети политически и т.н. 

Научихте нещо полезно? Вижте къде сте го научили?

Материалът е публикуван първоначално във Facebook групата ми Extreme Healt Mentors, където има и други материали на тази и близка тематика за личното израстване.

1 коментар:

Веселин каза...

''Или от лош личен опит, който преписва на останалите.'' Пише се прИписва в случая... Нямам време да поправям другите неща-определителен член и т.н. Поздрави
Веселин Шуманов

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни