Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Данъчни, ревизия! (в ревизия)

Данъчните инспектори са една от най-омразните длъжности в България. Дали заради това, че никой няма напълно чист бизнес, дали заради традиционната корупция или просто по навик. Ако питате случаен човек какво е НАП, в почти 90% от случаите ще ви убедят, че това е официална корупционна структура за рекет.

Завършил съм някога "Счетоводство и Контрол" в УНСС и за разлика от кариерните амбиции на повечето ми колеги, моите мечти бяха свързани не с офисна бумащина в KPMG, а с анализ на финансите на предприятията и данъчен контрол на бюджетни организации.

Тоест НАП , АДФИ и Сметна палата ги смятах за мое работно призвание. По една или друга причина избрах друг път, поради което четете и този материал в компютърният ми блог.

Наскоро НАП насочи вниманието си към нашата фирма. В пълната си сила, в целият си "блясък", с рекорден като брой екип от 9 човека, колкото клиенти не може да побере офиса ни.

Очаквате критичен материал нали? Ще ви разочаровам

Тъй, както читав човек като мен някога е искал да работи там, така и в момента там работят свестни хора. Разбрани хора, които си вършат добре работата и са добронамерени към бизнеса.

Правят ви пълна ревизия? Спокойно, не се хвърляйте по адвокати, консултанти и счетоводители. Само пари на вятъра за хора, които най-често не са експерти. Хора, въоръжени с хрумки, а не с идеи и законови практики. Не правете глупости в паниката си да бягате в чужбина, да фалирате фирма и знам ли още каква щуротия им хрумва на хората.

Данъчните инспектори са се нагледали на некоректни фирми в България, особено в България, където градим икономика от черна някога, към сива сега и бяла за в бъдеще. Дали поради европейска интеграция, по-добра култура и морал, професионализмът в държавните институции расте. Ако не сте абсолютен престъпник, поводи за притеснения няма. Все пак сте обект на внимание от НАП, а не от  НСБОП, ДАНС или Прокуратура. Не лъжете, не давайте фалшива информация, не се оплитайте в глупави схеми. Няма смисъл!

Посещението от НАП подейства много мобилизиращо за моята фирма. Това бе една безплатна ревизия не само на склад, но и на персонал, счетоводство, доставчици и лични позиции във фирмата. Задействаха се процеси, отлагани от години. Това бе един добър рестарт на една започнала да забива система. Почистване от вируси и паразити.

Оказа се, че от дълго време работим с абсолютни некадърници, които по престъпен начин са ни водили счетоводството. Излезе наяве, че плащаме грешни пари за персонал, който при първи проблем напусна. По време на ревизията едно тлъсто, дългокосо и напълно некомпетентно момче, което ни се водеше склададжия си подаде самоотвод от задълженията. Изкопчиха и проблеми и неясноти със сайт, куриери и къде ли не.

Благодарение на тази ревизия въведохме невероятни критерии и тестове за подбор на персонал и изпълнители. Възхищавайки се на професионализма от НАП, избрахме пред тях да ни представляват най-добрите професионалисти в България в сферата на счетоводството. Новата ни счетоводна фирма е хиляди класи над предишните ни "счетоводители". Благодарение на НАП.

Ние сме специалисти по тестове и анализи на всичко: от компютри, през общество, хора и организации. Тествахме и НАП. Неочаквано добри резултати не само като ефективност, но и като екип и личности. Защо неочаквано? Защото и ние като вас сме облъчени от медии и квартални разбирачи по всичко. А действителността е друга.

Но да не се лъжем... НАП има и мрачно минало. Били обект на техен рекет. Дребен, но все пак рекет. Сега сме по-спокойни, че настъпват промени. Ще работим по-спокойно, по-уверено, по-ефективно, с по-добър персонал. Вече работим с истинско, силно и справедливо скъпо счетоводство.

Искам да благодаря на хората от НАП за това, че мобилизираха и обновиха фирмата ни, че изкарахме два страхотни дни в подреждане на складовете ни. Както и за чудесната компания на впечатляваща млада данъчна инспекторка ;)

Ако някой има проблеми с НАП, намиране на добри счетоводители, нужда от консултация при подбор и оформяне на тестове за персонал, трудова медицина... ние сме хората за консултация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни