Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

ThinkPad Single Barrel

Въпреки, че не одобрявам алкохола и осъждам прекомерната му употреба, ще си позволя да направя една необичайна, празнична аналогия. Аналогия, която лесно ще бъде разбрана точно сега по Коледа и Нова Година.

ThinkPad W-series е като Jack Daniels, но не какъв да е, а Single Barrel. И както е с добрия бърбън*, колкото един истински ThinkPad престоява, толкова повече го оценявате. Също така, ако веднъж сте опитали ThinkPad, повече не ви се пробват евтини питиета. Те предизвикват само погнуса и отвращение като промоционален лаптоп в магазин за перални и хладилници... или литрова бутилка "уиски" за 9.99лв. в хипермаркет.

Не бъркайте сериите Lenovo със и без ThinkPad след това. Това са различни питиета. Все едно да сравнявате Jim Beam с Jack Daniels. Ако сте консуматор лаик ви е все тая, но ако сте ценител - само ThinkPad.

W-series не идва от Whiskey, а е съкращение от Workstation, което на български би звучало като работна станция, но по-удачно е да се нарече графична станция. Графична станция, заради високата резолюция и максимално качествения дисплей, професионалната видеокарта AMD FirePro или NVidia Quadro. Такава професионална станция е предназначена за дизайн, проектиране, фото- и видео- обработка, рендериране, предпечат и др.

Jack Daniels Single Barrel също е работно питие. Премиум напитка за работни срещи с елитни партньори и клиенти, банкети (като при нас) и събития, в които няма място за компромиси с качеството на който и да било консуматив. Това питие също има графична насоченост, защото подобрява картината и виждаме нещата както ни се иска, а не такива каквито са.

Снимката е от фирменото парти на Rmania, когато дори авторът-въздържател се изкуши да опита 20 грама от ThinkPad-а на бърбъните.

На-здраве за пиещите, че имат нужда от него! Непиещите го имат в изобилие, освен ако не са под лекарска забрана. 

Това не е реклама на алкохол! 
Алкохолът уврежда ума и тялото, забавя метаболизма, предизвиква затлъстяване, окислява организма, води до преждевременно остаряване, осигурява добри предпоставки за подагра, диабет и рак, изнасилва черният дроб, нарушава сърдечната дейност, разрушава съдовете в тялото, води до нереалистична оценка на собствените възможности, намаля значително дължините на някои ключови за мъжа места, поражда прояви на агресия и простотия, културни хора започват да слушат чалга, крокодилите стават красиви.
Откъде знаем ли? Всичко, което споделяме тук е от личен опит!

Тестови резултати

Before с 2 бутилки бърбън на ден - почти 100кг. тегло, кръвно налягане 110 на 150, пулс в покой 100-120, медикаменти за кръвно, пулс, алергии и антидепресанти, задъхване след 200 метра ходене.

After с 20 грама бърбън на Коледа - 68кг. тегло, кръвно 70 на 100, пулс 55-70, бягане - 5км. за 21мин, 10км. за 46мин. И никакви медикаменти.

Удоволствието от алкохола не е вкусово, а емоционално. Само кулинарен инвалид може да харесва токсична отрова за организма. С него привидно се гасят комплекси, нерви, липси, самота и т.н.

Ако усещате, че имате проблем с алкохола или околните ви намекват това, наш съвет е да спортувате, вместо да спиртувате. Спортът гаси много по-добре емоционалните кризи и дава самочувствие. Но за да има ефект спортувайте, както сте пили - мощно и до припадък (повръщане)!

Ефективен начин да ограничите употребата на алкохол е да преминете изцяло към елития клас, тоест само Single Barrel и нищо по-малко. А наливайте се, ако ви стиска.

*Като почитател на британската култура, литература, музика, автомобили и ценности не мога да се насиля да определя Jack Daniels като Whiskey. Така пише на бутилката, но така има право да се изписва само ирланското уиски, докато шотландското се изписва whisky. Първообразът на елитната напитка е от Ирландия, а названието на питието има келтски произход. Да, в САЩ са се преселили много ирландци, но те са избягали от келтската си родина, от оригиналните консумативи и вековни традиции за това питие.
Затова го наричам бърбън. Това си е наистина бърбън, преминал през въгленова филтрация. Нещата трябва да се наричат с истинските им имена.
Иначе признавам, че харесвам повече питиетата с аромат на хлебарки от повечето уж ирландски и шотладски имитации, циркулиращи на масовият пазар.

И нещо много важно за заключение. Никого не поучавам как, какво и поради какви причини да пие. Пийте си бе хора, дебелейте, погрознявайте и изпростявайте. Много се радвам на алкохолиците, защото по-малко ми се пречкат в естествения подбор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни