Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

BIO хардуерът и личният пример

Не са малко всезнайковците и разбирачите, които тестват, демонстрират и пишат оди за хардуера, за което получават скромни подаяния. И съжалявам за циничният израз, но това го определям като хардуерна проституция. Някои обозреватели са добри, даже доста добри и могат да бъдат определени като елитни хардуерни компаньонки. Но това е като таланта на телевизионните водещи, които убедително ни лъжат за светлото бъдеще и за чистата душа на новото правителство.

В тази закачка има истина, както има и истина в това, че уважавам и се уча от най-добрите в занаята, а такива майстори на хардуерните ревю и критика има и в САЩ, и в Русия, и на други места.

Когато си нов обозревател и тестер на техника, си ентусиаст, който се опитва да копира чужди материали или да ги подобри. Но се движиш в чужд коловоз.

Когато обаче натрупаш опит, капитал, теоретични познания, създадеш свой елитен екип и вярна армия от фенове, тогава минаваш в нов авторски левъл и достигаш до най-високият дан в хардуерните бойни изкуства. Създаваш свой собствен и уникален стил. Твориш по свои стандарти и качваш постоянно нивото им.

С какво моите ревюта са толкова различни, какво е специфичното в тях?

На първо място е независимостта, свободата на творчество. Имам фирма и то успешна, екип от хора, които са професионалисти в търговията и в сервиза. Тоест мога да си позволя и времето, и парите, и инструментите - да напиша истината, или поне така както я виждам. Без да правя реверанси към производители, дистрибутори или шеф над мен, който да ми дава наклон на... перото.

Независим съм и спрямо техника и пристрастия. Днес ми харесва ThinkPad W500, която е наистина чудесна машина и ми осигурява внушителен контингент от верни фенове и клиенти. Утре внасям заместника ThinkPad W540, който не е на същото ниво. И го внасям за последен път, защото не искам да загубя феновете на "най-добрата техника, произведена някога" (моето мото).

Търся други алтернативи, не робувам на марки, уважавам и ценя качеството, не бренда. Ако ще и MSI да правят супер-лаптопи, само ще приветствам факта, че някой е предложил истинска машина, която отговаря на моите критерии за качество, надеждност, оптимална работа на хардуера и минимална вреда за човешкият организъм. Освен това, мислите ли, че човек написал този епичен анализ за реалните производители на техниката, ще се възхищава от емблеми и лога?

Още една необичайна особеност, която налагам е личният пример. Когато подбирам техника за внос, за ревю, за търговия, тази техника я избирам все едно е за лично ползване и то в дългосрочен план. Личният пример при избор на техника за работа го виждате от материала Обувките на обущаря.

Личният пример и БИО-хардуерът

Личният пример е нещо, което може да покажеш, нещо от което нямаш комплекси. Търговията по принцип е срамно занимание, защото е свързано с манипулация на хора и компромиси с личното достойнство. Много от съвременните търговци в костюми са наемници на корпорациите. Затова малцина се хвалят с търговски постижения. Хвалят се с къщи, коли, дрехи, малолетни любовници. Понякога се забавляват цинично, обяснявайки как манипулират идиоти, предлагайки им боклуци и фалшиви услуги.

Имало закони за защита на потребителя, за налагане на пазарен контрол, за данъчен тормоз на изедниците? Да, глупакът наистина вярва в тях и това донякъде осмисля паразитният му начин на живот с усещането, че на някой му пука за него. Сляпата вяра и безгранична глупост тласкат глупака да яде боклуци, да гледа тъпотии по телевизията, да слуша посредствена музика и да гласува за едни и същи политически бездарници.

Но какво ми пука за интелектуалните, житейски и финансови аутсайдери? Нали за това намирам солидна основа в истинската компютърна техника., за да избягам от вниманието на дивият и прост консуматор.

Retro-PC-Mania не е място за търговия и обслужване, както грешно си въобразяват не много интелигентните читатели. Създадох тази организация като фен-клуб на истинската, на стойностната, на вечната техника. Техника, подбрана от маниак за маниаци. Организацията е бастион на висшите технологии и на безкомпромисното качество.

В началото тази работа бе хоби за мен - нещо, което правих за кеф, а не за пари. Никога съм нямал проблеми с набавянето на хартийки, които за простият човек са единствена и непостижима непостижима цел. Завиждам им на заблудите понякога, де наистина парите да правеха хората щастливи. Обществото от зрели, мъдри, позитивни индивиди около нас прави стойностния човек щастлив. Такова общество може би има някъде, но не и в България.

Отдадох се на социално отшелничество, затваряйки се света на истинската техника, която работи добре, работи вечно, няма бъгове. Когато обаче консуматорският свят те надуши, че си добър в нещо, започва да те ухажва и да прави опити да се възползва от теб, да те изнасили, да те поквари. Да те убеди, че и ти си идиот като останалите, че не си уникална личност, а един от многото преходни консуматори.

Неусетно залитнах по пороците на капитализма и студентската ми стаичка с размери 3 на 4 метра с няколко компютъра, лаптопа и монитора стана солидна фирма, най-важният фактор за определяне коя техника е добра и коя не, и то не само в национален мащаб.

Увлякох се в бизнеса и суетата да се доказвам с продажби, ревюта и признание от елитни клиенти. Появиха се и неелитните чукундури с далавераджийски страсти. Работата с идиоти ме деформира психически и физически, особено след като се отдадох на алкохолния релакс. Тотална деградация на тяло (+20кг), медикаменти за кръвно и пулс, антидепресанти и алкохол, раздяла след дългогодишна връзка. Пълна деградация!

Но все някога интелектът взима връх над тялото и негативните емоции. Ако този интелект е съществувал и преди, разбира се. Ето как мобилизирах и ъпгрейднах своя био-хардуер, въпреки нарасналата работа: Максимален ъпгрейд на най-естремалната био-машина.

След това физическо и духовно пречистване и израстване, погледнах с други очи на обкръжаващата ни технологична среда. Тази среда е враг на моят и на всеки човек организъм. Ролята на маркетинга и класическата търговия е да избегнат този факт. Ролята на медиите и образованието е да програмират прост консуматор без реална преценка за околният свят и да не му дават да се отклони от "правилния" път.

Мощният био-хардуер не се носи по течението, той сам формира и контролира ново течение.

Глупавите хора си казват: Няма да живеем вечно, нищо не можем да променим. Всичко хубаво е вредно. 
Не ги съдете строго, не ги презирайте. Те са добри ученици - така са ги програмирали. А вие защо не им попречихте?

Жертвайки себе си, глупавите консуматори ни показват как не трябва да живеем, какви говна не трябва да консумираме, как не трябва да разчитаме на подаяния, какви долнопробни компютри от химер-маркети не трябва да ползваме. Иначе ще станем прости, тлъсти и на система към медицинско-фармацевтичната мафия.

Благодаря ви, глупави хора с високо кръвно налягане за вашата саможертва! Постоянно ще работя за това да ви върна жеста, като ви покажа как да нормализирате здравето си.

Умните и силни личности мислят, анализират и придобиват най-доброто с цел да живеят максимално дълго, да работят най-ползотворно и с най-малко пречки за лично здраве и щастие.

Установих чрез опит и въпреки внушенията, че компютрите около нас умишлено или не чак толкова са вредни. чрез своите:
  • физически въздействия: електромагнитни излъчвания, фалшив светлинен спектър и пулсации, шум, влошено зрение, застоял начин на живот и атрофия на организма;
  • психологически деформации: социална изолация, лоша преценка на личните възможности, агресия и др. 
И за разлика от мнозина не се опитах да се самоубедя, че вредите са неизбежни или приемливи.
Екипирах се със знания, инструменти, канали за внос на всичко най-добро, произведено някога.

Знаете ли, че въпреки множеството поръчки за сервиза ми, над 30% от времето всеки ден отделяме за тест, настройки на измервателна техника, обработка на нови методики за диагностика и елиминиране на вреди?

Някой зевзек ще предположи, че това с ревютата ми е нов начин за манипулация на пазара. Наистина, давам чудесна възможност за конкурентите и те да представят подобни пазарни стратегии, свързани с екологията, птичките, горичките и пчеличките.

Точно сега на мода е всичко BIO, Eco, Organic, Green и т.н. Само, че това най-често е манипулация, прах  очите.
Няма как маркетингов манипулатор или консултант с очила, коремче и цигарка да убеди разумен човек, че продава нещо полезно, "зелено" и BIO.

Лошият личен пример е признак за маркетингово лицемерие.  
Този ли мърляч към личното си здраве ще ми предложи хардуер с по-малко вреди? - ще се запита всеки разумен човек.


Бих повярвал за БИО-свойствата на нещо си на някой, който показва добър личен пример и то не само физически, но и интелектуален.

На някой, който може да бяга 5км. с приближаващ се до 20мин. резултат. На някой, който изглежда 10г. по-млад от реалната си възраст. На някой, който има богата писмена култура и достоен за уважение интелект. Тоест на някой от моята физическа и интелектуална категория.

Здравословният начин на живот не е самоцел и сляпо следване на норми и ограничения. Това е функция на интелекта. Прост човек живее нездравословно, некачествено и не много дълго.

Яростно осъждам простотията и носенето по течението, но не пожелавам на никого това. Давам достатъчно личен пример не само в бизнеса и при работата с компютри, показвам всичко научено чрез много експерименти и личен опит на всички и в достъпен за най-ограниченият човек вид.

Като показвам показанията от уреда за кръвно налягане в началото на материала, това не е за да се похваля, че имам най-високият клас японски уред Omron с компютърна връзка и софтуер за анализ и мониторинг. Нито да се хваля колко съм здрав.

Просто давам пример, как въпреки многото работа, напредналата възраст, немалкият стрес, всеки от нас може да има прекрасно здраве със сърдечни параметри, които медицината би приписала за нормални само на елитен спортист, но не и на шеф на компютърна фирма, който прекарва на стол по 12 часа на ден.
Като стана въпрос за стол, вижте интелектуалният подход за избор на наистина полезен за организма на здрав човек стол. Това е част от материала ми за избор на най-добър стол за работа пред компютър. Очаквайте скоро

Знаете, че тестовете и изпитанията ми далеч не се отнасят само за артикулите в магазина ми. Показал съм немалко изследвания за домашната светлина, сега започвам и нов цикъл изследвания за електромагнитните излъчвания от WiFi, Bluetooth, 3G, GSM, GPS, захранващи трансформатори, микровълнови печки и др. 

Изборът на компютърна техника

Знаете ли, че най-здравословната за оргазма на човек техника е професионалната, тази от висок клас, най-скъпата, най-качествената? Тя е предназначена за умни, богати и вманиачени за изправността на здравето си потребители. Ползва се в корпорации, които няма да търпят вредни излъчвания и параметри, които намаляват производителността на труд.

Точно такава техника подбирам за внос в RMania, най-яката и с най-малки за здравето вреди техника, предназначена за елитни потребители (вижте мотото ми върху шапката на Facebook).

Последното нещо, което правя за тази BIO-селекция е робуването на марки. Да, ThinkPad са чудесни машини, но Apple Macbook Pro, HP Elitebook Mobile Worksttaion и Fujitsu Celsius нямат ШИМ. RGB LED има страхотен обхват, но доста твърд и агресивен спектър в сравнение с CCFL.
Знаете ли какво става с всяка нова доставка и нови модели? Те минават през изпитателният стенд на RMania и се тестват с:
  • осцилоскоп за ШИМ;
  • колориметър за цветови характеристики;
  • луксметър за реална яркост и възможност за настройки според околното осветление;
  • дигитален термометър за работните температури;
  • децибелметър за шума;
  • ватметър за реалната консумация;
  • някои характеристики са видими и само под USB осцилоскоп.
И накрая нещо искрено, лично и без милиграм търговско лицемерие.

Признавам, че съм гаден капиталист, който иска да печели пари. И заради това като клъвне клиент на моя техника чрез мои експертни познания, не искам да го изпусна до края на живота му. Затова с бясна амбиция и жестока експлоатация на капитали и човешки ресурс внасям нещо, от което нормален човек няма как да се откаже.

Няма как след Mecedes да деградира в Dacia, няма как след ThinkPad да си трови нервите с Toshiba Satellite, няма как след дисплей без ШИМ да получава мигрена от LED дискотека отсреща му, няма как след 8-битов дисплей да се намести пред бюджетен IPS с 6-бита.

Ако някоя техника не е оправдала надеждите, просто не се внася повече, защото верни клиенти няма да ми донесе.

Случва се понякога да се подадем на клиентска емоция и неоправдана фенщина и да не зареждам това, което ме кефи, а това което лаик си мисли, че е яко. Затова и може да видите понякога Sony Vaio, Apple Macbook или Alienware.

Има и немалко случаи, в които поради ценова война с конкурентите за някои добри модели умишлено не правя подобаващото публично представяне. Не е честно ще каже някой?

Знаете ли кое е честно? Всичките тези добити с много труд, време и инструменти резултати, чрез авторски методики, оформени в ревюта да бъдат с абонамент или достъпни само за редовни клиенти и доказани фенове, идващи на наши семинари. А не за мрънкачи, превдо-разбирачи и неблагодарни пишман-конкуренти.

Отписалият се като индивид човек, както и чукундурът, който си мисли, че знае всичко или поне вярва, че може да компенсира делата с думи, ще реагират негативно на тази публикация. Дори напук ще направят всичко полезно точно на обратно. Но от това няма да загубя аз. А нездравословният живот и самоувереността без покритие ще го нокаутират като украински боксьор български празнодумец.

Горд съм, че благодарение на моят личен пример, на ревютата, тестовете и демонстрациите, имам  фенове, приятели и последователи. Те знаят, че не всичко за мен е пари и бизнес. Много от нещата, които препоръчвам и представям не продавам или не са налични при мен, а при конкуренцията.

И като стана въпрос за конкуренция, много съм огорчен от поведението на "колегите", които злословят, завиждат и създават интриги. Срещу мен, човекът, който представи на публиката истинската техника, макар и в употребяван вид и им даде възможност да правят бизнес.

Да, смятам ги за аматьори и мошеници повечето от тях. Но нима не съм прав, нима те като мен са педанти, нима разбират какво продават, нима успешно копират Интернет ресурсите ми?

Нима със своята посредственост не деформират представите на феновете на истинската техника чрез тяхната бракувана, Repair, Returned, некоректно обявена или маскирана като статус техника, купена на безценица и продавана на безценица?

Да, има 2-3 добри фирми в България от моя бранш, които уважавам и с които си партнирам. Няма да ги рекламирам, по цените, компетентността и спортният вид на началниците им ще ги познаете.

Очаквам моите истински фенове и нови приятели в личният ми Facebook, където могат да научат много търговски, хардуерни, хранителни, спортни, обществени мои коментари и анализи, които не са за пред свободното публично пространство.

Автърпост

Като любител на класическото (ретро) кино, ще си позволя да заимствам един  специфичен похват от филмите на Джеки Чан. Но в снимков вариант.

Показвам непубликувани в откритото публично пространство материали и тестове, някои от които са обсъдени в личният ми Facebook.
Тест на принтер

Личен заход за тест на Panasonic в проливен дъжд

Тест на храни и лакомства от iHerb (USA)

Тест на ThinkPad-ът при радиата за баня 

Битката за Британия - Muhle срещу Edwin Jagger

Тест пилотът, Теди

Тест на всякакви спортни обувки

Избор на сезона за най-продуктивната закуска: елда, кедрови ядки и чия с кокосово масло, кленов сироп и козе сирене

Автодиагностика на мускулната маса след разтоварване на сървъри

Истинският тест за ШИМ! Три години работа с HP 2035 и три попадения в една точка от 12 метра

Както виждате тестовете на компютри не са основната грижа на автора на този блог. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни