Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Стив Джобс - краят на една легенда

Тематиката на нашият блог вероятно не отговаря на тази тъжна новина, но като хардуерен информационен ресурс, не можем да останем безучастни към този повратен момент в компютърните индустрия, маркетинг и история.
След дългогодиншна борба с рак на панкреаса на 5 октомври 2011г. едва на 56 години ни напусна вероятно най-влиятелният и харизматичен човек в
компютърната (и не само) сфера - Стив Джобс.
Стив е човек - легенда и едва ли можем в рамките на една статия дори частично да опишем неговата невероятна съдба. Вероятно много от нашите читатели познават биографията на този влиятелен човек с неизчерпаема енергия, но все пак ако искате да си припомните факти от компютърната история и да научите нещо ново, можете да посетите тази страница от Wikipedia.
Смъртта на Стив Джобс накара едни от най-влиятелните фигури в света да дадат съболезнователни изявления. Сред тях са Барак Обама, Майкъл Блумберг и дори Бил Гейтс.
Стив Джобс, човекът със сирийски произход ще остане завинаги в компютърната история като пример за новаторство, смелост, неизчерпаема енергия и невероятен предприемачески дух.

Сайтът на Apple отрази това тъжно събитие със следните силни думи:

1 коментар:

Анонимен каза...

Беше един от компютърните гений в света. Успя да наложи много технологии, които друг преди това не е успявал.Най-много ми харесваше, защото не парадираше с паричното си състояние и не представяше некадърни технологии,само за да печели.Дано Apple да не се промени към лошо.
Вечна му памет.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни