Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

IBM Thinkpad T41 Tablet GE – идеалният таблет за Бай Ганьо

Бай Ганьо все по-често се интересува от нови технологии, и сдобил се вече с нормален лаптоп, му се иска да има и нещо “по-така”.
Затова вероятно графичният таблет е едно от нещата, които най-много го впечатляват в нашия офис, най-вече с това, че може да си върти дисплея и изглежда наистина “по-така”.
Всякакви опити да се обясни разликата между графичен Wacom таблет и Touchscreen нетбук са напълно
безполезни и за Бай Ганьо, и за нас. Демонстрацията на графичните възможности – рисуване, ръкописен текст, фотообработка също са напразни, все пак правим представяне на техниката не пред Пикасо или Салвадор Дали, а пред човек чийто художествени умения последно са били упражнявани в детската градина при оцветяване на книжки.
Но тъй като Бай Ганьо има желание за нещо “по-така”, а “клиентът винаги има право”, предлагаме на вниманието на балканският “интелектуалец” IBM Thinkpad T41 Tablet GE (Ganyo Edition). Техника, която няма нужда от сложната инсталация на операционна система, няма нужда от захранване, вентилаторът и не “бръмчи”, а заливането с бира по никакъв начин не се отразява на функционалността и.
Многобройни са приложенията на Thinkpad T41 Tablet GE, които са невъзможни на други лаптопи или таблети – форматът му е идеален за четене на вестник (няма нужда от сложното влизане в Интернет), могат да се решават на него кръстословици, много е подходящ и за истинските игри на народа – карти, табла, дори и шах.
Капакът на IBM Thinkpad T41 Tablet GE е много здрав и износоустойчив, подходящ е за миене и под течаща вода, което го прави идеален за дъска за рязане на сланина, кремвирши и домати.
Предлагаме ви и кратка фотогалерия на този уникален “балкански” таблет:
 
Ето и една много подробна Full HD презентация на уникалния модел:
Показваме ви и реална демонстрация на IBM Thinkpad T41 Tablet Ganyo Edition при обичайно за него ползване:
Трябва да направим няколко важни уточнения за този Full HD клип:
  • Всичко показано е единствено с демонстрационна цел, в атмосфера близка до бита и душевността на Бай Ганьо;
  • Музикалният съпровод е добавен след заснемането и обработката на клипа и след консултация със "специалисти" на балканския бит и традиционната музика за "душата и корема";
  • Питието, намиращо се в бутилката няма нищо общо с етикета и не се явява реклама (така или иначе такава течност по родните магазини не е оригинална), а е традиционна българска ферментирала гроздова напитка от ямболския регион. Поставянето на подобни "плодови" течности в бутилки, "които не се търкалят" също е традиция, която уважихме;
  • Цялото това демонстрационно мероприятие направихме заради "клиента, който винаги има право" да бъде компетентно и разбираемо консултиран.

За съжаление моделът е единична бройка (в момента) от лимитираната серия (Ganyo Edition), но ако все пак имате желание да ползвате таблет по този начин, бихте могли да закупите от нас не по-малко здравият IBM/Lenovo Thinkpad X61 Tablet, който въпреки, че не е толкова оригинален и специализиран за аграрни приложения, компенсира “недостатъците” си с това, че може да работи с операционни системи (ако ви се играе да ги инсталирате), освен това също е нещо “по-така”.
Добави в Svejo

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни