Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Crysis на лаптоп HP Pavilion DV9000

За първи път играх най-добрата и най-тежка за хардуера компютърна игра Crysis в края на 2008-ма година. Играх я на двуядрени компютри (първо AMD X2 4400+, после Intel C2D 4500) и видеокарти ATI Radeon HD3850 и NVidia GeForce 9600GT.
Дори и на тези мощни настолни конфигурации, Crysis показваше характер и успяваше да затрудни техниката до краен предел.
Не съм и очаквал, че лаптоп би могъл да подкара тази невероятнa игра. В нашата "тестова лаборатория" гостува HP Pavilion dv9000 с доста мощната 128-битова видеокарта NVidia GeForce 7600 256MB.
AMD Turion X2 базирания лаптоп опроверга предварителните съмнения и се справи повече от добре с Crysis - това може да го видите на горния клип.
С това HP Pavilion DV9000 заслужава напълно определението "геймърски лаптоп", защото след като на него върви добре взискатения Crysis, то няма игра, която да затрудния тази мобилна машина.
Правим уточнение, че играта не бе стартитана на максималната за лаптопа резолюция, а на 1027*768 и осредни настройки на производителност. На максимални настройки доскоро се затрудняваше всяка настолна машина.
Звука от горния клип е автентичен и идва от самия лаптоп, като мощните Altec Lansing колонки се справят доста прилично със задачата си.
След около час в Crysis, графичното ядро на лаптопа загря прилично, но това по никакъв не се отрази на стабилността на системата, а охладителите се справиха със задачата си без никакъв шум.

Покрай снимките на клипа "режисьорския" ни екип така се увлече в играта, че забравихме за клиенти, доставки и ангажименти.

HP Pavilion dv9000 дава невероятна възможност да "поцъкаме" във феноменалния CRYSIS на огромен 17"-ов дисплей, подкрепен от мощна озвучителна система и производителна GeForce видеокарта.

4 коментара:

Анонимен каза...

супер машина на супер цена !

Анонимен каза...

според мене ще зацепват тез игри "Devil may cry 4"
или "Need For Speed: Undercover"....да не говорим за Grand Theft Auto 4 (GTA4).
Иначе машинката е доста добра ;)

Unknown каза...

Супер машинка на супер цена - ама друг път ! Цялата серия DV-9 на HP има конструктивен дефект (с прегряване) и след едно известно време (6-9 мес) машината просто отказва да работи.

кен каза...

В по-късни статии сме описали проблемите, споменати от Kamen. Също така, винаги сме споменавали на клиенти, че "далаверата" от 80-120лв. спестени за покупка на неудачната AMD platforma, спрямо Intel, ще им излезе многократно по-солено предвид ремонти, загуба на време и пари.
Имаме добър сервиз, специализирал се в ремонт и ъпгрейт на проблемните серии HP Pavilion - изкарват години, а не месеци. Сменя се чип, термопаста и охлаждане. HP, колкото и да винят NVidia - проблема е по-скоро в "жълтите" им под-изпълнители и неудачният избор на мобилна платформа!

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни