Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

ThinkPad носталгия


Съществуват производители легенди, както и легендарни продуктови линии. Несъмнено една от тях е ThinkPad на IBM. С какво тази продуктова линия заслужи изключително популярния си имидж и бе единствения предпочитан лаптоп от мениджъри, бизнесмени, инженери, корпоративни пазари? ThinkPad не познаваше конкуренция цяло десетилетие. Понякога определят Thinkpad като Mercedes S на лаптопите, но това не е вярно - сред автомобилния свят има конкуренция на Mercesed S
, като BMW, Rolls Roys, Bentley и др. ThinkPad няма такава конкуренция. Частично такава представляват отделни модели Latitude на DELL, Tecra на Toshiba.
Легендата гласи, че няма по-здрав лаптоп от ThinkPad T-series – хиляди хвалебствени отзиви, истории, видеоклипове в Интернет потвърждават, че композитните материали в корпуса на Thinkpad (включително и по-ценния от злато титаний) го защитават значително по-добре от стандартните корпуси на останалите производители. Корпуса е защитен и от надрасквания.
Легендата гласи, че няма по-удобна клавиатура от тази на Thinkpad. Това е безспорен факт за всеки, работил с ThinkPad. Лошо последствие от това е, че разглезените от удобната клавиатура потребители, не могат да работят добре с друг лаптоп.
Легендата гласи, че само IBM притежава множество особености и функционални уникални подобрения. Точно в Thinkpad бе въведен джойстика, копиран в последствие в бизнес-сериите на всички останали производители, но оригинала остана ненадминат. Приятната екстра – светодиодно осветяване на клавиатурата в тъмно пак е патент на ThinkPad. Уникалната защита от повреда на информацията чрез датчик за движение също е характерна особеност на моделите на IBM от тази серия.
Легендата гласи, че ThinkPad използва върхови технологии и компоненти. От уникалните IPS матрици на някои модели до невероятно качествения звук на всички модели, ThinkPad не прави компромис с цена и качество. Видеосистемите винаги са отделни и на високо ниво. Темературни характеристики и шум - отново показатели, по които ThinkPad е с няколко крачки пред осталите.
За съжаление легендата е жива само чрез моделите си до 2005-та година, когато IBM преотстъпва производството и правото над търговската си марка на китайския гигант Lenovo.
От тогава светът загуби една легенда, която прегазваше конкуренцията с функционалност, надеждност и здравина. IBM правилно се оттегли от пазара, защото неговите анализатори знаеха, че масовото навлизане на нови модели-еднодневки със съмнително качество на пазарите ще принуди легендарния ThinkPad да направи компромис с качеството за да оцелее на пазара.
Легендата обаче е жива! Модели Thinkpad от 1996-та година все още са в прекрасна форма, а Centrino моделите и в днешни дни показват актуални характеристики.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни